Coop efterlyser fødevareproducenter

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

Coop Crowdfunding har fundet 10 millioner kroner til investeringer.

- Det bliver et nej herfra.

Den besked har mange små og mellemstore fødevarevirksomheder formentlig oplevet, efter et besøg i banken for at skaffe kapital til investeringer i produktionen.

Men en ny platform, der forbinder forbrugere og fødevarevirksomheder, har på få måneder sikret fødevarevirksomheder adgang til adskillige millioner kroner hos velvillige forbrugere, som gerne låner deres sparepenge ud til virksomhederne.

Coop Crowdfunding fungerer ved, at en fødevarevirksomhed slår en ansøgning om et lån på op til fem millioner kroner op på onlineplatformen med angivelse af løbetid og renter. Forbrugerne kan så give tilsagn om et lån fra 1.000 kroner og opefter. Lånet afdrages løbende en gang om måneden.

Det første projekt til Fejø Frugt blev fuldtegnet på blot otte dage, hvor 157 danskere var med til at rejse 660.000 kroner til en ny økologisk æbleplantage. Senere har frugtproducenten finansieret to nye ULO-kølerum, og Thise Mejeri har netop fået tilsagn på to millioner kroner fra godt 350 medlemmer til produktion af græsmælk.

10 millioner sikret

I alt har Coop Crowdfunding finansieret projekter siden starten i april.

- Siden april er der rejst kapital for 10 millioner kroner via låne-crowdfunding og knap en million kroner ved belønnings-crowdfunding. Det svarer til, at alle vores låneprojekter er blevet fuldt finansieret og omkring halvdelen af belønningsprojekterne. Det er langt over vores forventninger, og vi har nu besluttet at fortsætte efter vores pilotperiode, som løber frem til nytår, siger Charlotte Skovgaard, projektdirektør i Coop Danmark og ansvarlig for Coop Crowdfunding.

Faktisk er crowdfunding-projektet gået så godt, at Coop mangler fødevareproducenter, der har behov for lånekapital.

- Lige nu står vi med masser af forbrugere, der gerne vil investere deres sparepenge i gode fødevareprojekter. Det behøver ikke være helt nystartede virksomheder. Faktisk er etablerede fødevareproducenter, der gerne vil udvide produktionen eller bevæge sig ind på nye markeder, de mest oplagte. Det er også lettere for dem at få en kreditvurdering, siger Charlotte Skovgaard.

Minder om en tur i banken

Coop-direktøren fortæller, at låneprocessen på mange måder minder om en tur i banken. Man skal ansøge og kreditvurderes, før man bliver godkendt.

Forskellen er, at man med crowdfunding får en særlig adgang til forbrugerne, som man ikke får i banken.

- Vores lån er konkurrencedygtige samtidig med, at du har mulighed for at få opmærksomhed og loyalitet hos forbrugere. Det har været en bekymring blandt flere fødevareproducenter, om de skal bruge timevis på dialog med kunderne i forbindelse med låneprojekterne, men det viser sig ikke at være et problem overhovedet, siger Charlotte Skovgaard.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Chokoladekæde mister troen på center

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

Hakkekød trækkes tilbage

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Send til en kollega

0.461