Coop efterlyser fødevareproducenter

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

Coop Crowdfunding har fundet 10 millioner kroner til investeringer.

- Det bliver et nej herfra.

Den besked har mange små og mellemstore fødevarevirksomheder formentlig oplevet, efter et besøg i banken for at skaffe kapital til investeringer i produktionen.

Men en ny platform, der forbinder forbrugere og fødevarevirksomheder, har på få måneder sikret fødevarevirksomheder adgang til adskillige millioner kroner hos velvillige forbrugere, som gerne låner deres sparepenge ud til virksomhederne.

Coop Crowdfunding fungerer ved, at en fødevarevirksomhed slår en ansøgning om et lån på op til fem millioner kroner op på onlineplatformen med angivelse af løbetid og renter. Forbrugerne kan så give tilsagn om et lån fra 1.000 kroner og opefter. Lånet afdrages løbende en gang om måneden.

Det første projekt til Fejø Frugt blev fuldtegnet på blot otte dage, hvor 157 danskere var med til at rejse 660.000 kroner til en ny økologisk æbleplantage. Senere har frugtproducenten finansieret to nye ULO-kølerum, og Thise Mejeri har netop fået tilsagn på to millioner kroner fra godt 350 medlemmer til produktion af græsmælk.

10 millioner sikret

I alt har Coop Crowdfunding finansieret projekter siden starten i april.

- Siden april er der rejst kapital for 10 millioner kroner via låne-crowdfunding og knap en million kroner ved belønnings-crowdfunding. Det svarer til, at alle vores låneprojekter er blevet fuldt finansieret og omkring halvdelen af belønningsprojekterne. Det er langt over vores forventninger, og vi har nu besluttet at fortsætte efter vores pilotperiode, som løber frem til nytår, siger Charlotte Skovgaard, projektdirektør i Coop Danmark og ansvarlig for Coop Crowdfunding.

Faktisk er crowdfunding-projektet gået så godt, at Coop mangler fødevareproducenter, der har behov for lånekapital.

- Lige nu står vi med masser af forbrugere, der gerne vil investere deres sparepenge i gode fødevareprojekter. Det behøver ikke være helt nystartede virksomheder. Faktisk er etablerede fødevareproducenter, der gerne vil udvide produktionen eller bevæge sig ind på nye markeder, de mest oplagte. Det er også lettere for dem at få en kreditvurdering, siger Charlotte Skovgaard.

Minder om en tur i banken

Coop-direktøren fortæller, at låneprocessen på mange måder minder om en tur i banken. Man skal ansøge og kreditvurderes, før man bliver godkendt.

Forskellen er, at man med crowdfunding får en særlig adgang til forbrugerne, som man ikke får i banken.

- Vores lån er konkurrencedygtige samtidig med, at du har mulighed for at få opmærksomhed og loyalitet hos forbrugere. Det har været en bekymring blandt flere fødevareproducenter, om de skal bruge timevis på dialog med kunderne i forbindelse med låneprojekterne, men det viser sig ikke at være et problem overhovedet, siger Charlotte Skovgaard.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.223