Stor interesse for sous vide blandt professionelle

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

DMRI’s Testlab melder om en stor interesse for at indføre sous vide i produktionen. Ved sous vide anvendes varmehandling i emballagen ved lav temperatur i vandbad.

Fordelene er en forbedring af udbyttet (i form af mindre svind), en højere spisekvalitet og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Også her arbejder Testlab først med pilot-forsøg for senere at implementere den udviklede sous vide-løsning i den færdige produktion.

- Vi har for eksempel lavet tests for en stor udenlandsk fødevarevirksomhed, som ville implementere sous vide i deres produktion. Kunden havde faktisk fire forskellige kødprodukter, som alle skulle gå sous vide-vejen. I samarbejde med kunden tog vi så deres råvarer hjem og forarbejdede dem i vor pilot-plant. Herunder blev der udviklet nye og mere sous vide-tilpassede recepter og udført en lang række tests på de færdig producerede sous vide-produkter, siger seniorkonsulent Mari Ann Tørngren fra DMRI’s TestLab og fortsætter:

- Til sidst blev de færdige produkter præsenteret for kunden, der vurderede produkternes kvalitet, herunder udseende og smag - og på denne baggrund kunne kunden udpege de recepter, der havde det rigtige potentiale i forhold til deres kunder.

Endelig produktion i fuld skala

Næste trin er så typisk, at DMRI udarbejder et fabriksdesign med flowtegninger og specifikationer til maskiner og udstyr. Ligeledes beregnes de samlede produktionsomkostningerne ved produktion i fuld skala.

Til sidst implementeres den færdige produktionsproces i den nye fabrik - og produktionen sættes i gang. Hele udviklingsprocessen deles op i to trin. Det første trin udføres i pilot-skala. Herefter glider processen så over i andet trin, hvor produktionen opskaleres til fuld skala på fabriksniveau.

I begge trin er der en stram projektstyring, der skal sikre, at projektet kommer i mål så hurtigt som muligt og eventuelle faldgruber undgås.

Samtlige udviklingsforløb er specialdesignede, så de opfylder kundens ønsker og mål. Og hvis projektet pludselig tager en uventet drejning eller løber ind i en blindgyde, så er der masser af hjælp at hente fra DMRI’s mange eksperter. Instituttet har 60 års erfaring med rådgivning og support til fødevarebranchen.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.231