Stor interesse for sous vide blandt professionelle

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

DMRI’s Testlab melder om en stor interesse for at indføre sous vide i produktionen. Ved sous vide anvendes varmehandling i emballagen ved lav temperatur i vandbad.

Fordelene er en forbedring af udbyttet (i form af mindre svind), en højere spisekvalitet og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Også her arbejder Testlab først med pilot-forsøg for senere at implementere den udviklede sous vide-løsning i den færdige produktion.

- Vi har for eksempel lavet tests for en stor udenlandsk fødevarevirksomhed, som ville implementere sous vide i deres produktion. Kunden havde faktisk fire forskellige kødprodukter, som alle skulle gå sous vide-vejen. I samarbejde med kunden tog vi så deres råvarer hjem og forarbejdede dem i vor pilot-plant. Herunder blev der udviklet nye og mere sous vide-tilpassede recepter og udført en lang række tests på de færdig producerede sous vide-produkter, siger seniorkonsulent Mari Ann Tørngren fra DMRI’s TestLab og fortsætter:

- Til sidst blev de færdige produkter præsenteret for kunden, der vurderede produkternes kvalitet, herunder udseende og smag - og på denne baggrund kunne kunden udpege de recepter, der havde det rigtige potentiale i forhold til deres kunder.

Endelig produktion i fuld skala

Næste trin er så typisk, at DMRI udarbejder et fabriksdesign med flowtegninger og specifikationer til maskiner og udstyr. Ligeledes beregnes de samlede produktionsomkostningerne ved produktion i fuld skala.

Til sidst implementeres den færdige produktionsproces i den nye fabrik - og produktionen sættes i gang. Hele udviklingsprocessen deles op i to trin. Det første trin udføres i pilot-skala. Herefter glider processen så over i andet trin, hvor produktionen opskaleres til fuld skala på fabriksniveau.

I begge trin er der en stram projektstyring, der skal sikre, at projektet kommer i mål så hurtigt som muligt og eventuelle faldgruber undgås.

Samtlige udviklingsforløb er specialdesignede, så de opfylder kundens ønsker og mål. Og hvis projektet pludselig tager en uventet drejning eller løber ind i en blindgyde, så er der masser af hjælp at hente fra DMRI’s mange eksperter. Instituttet har 60 års erfaring med rådgivning og support til fødevarebranchen.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Chokoladekæde mister troen på center

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

Hakkekød trækkes tilbage

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Send til en kollega

0.194