Stor interesse for sous vide blandt professionelle

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

DMRI’s Testlab melder om en stor interesse for at indføre sous vide i produktionen. Ved sous vide anvendes varmehandling i emballagen ved lav temperatur i vandbad.

Fordelene er en forbedring af udbyttet (i form af mindre svind), en højere spisekvalitet og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Også her arbejder Testlab først med pilot-forsøg for senere at implementere den udviklede sous vide-løsning i den færdige produktion.

- Vi har for eksempel lavet tests for en stor udenlandsk fødevarevirksomhed, som ville implementere sous vide i deres produktion. Kunden havde faktisk fire forskellige kødprodukter, som alle skulle gå sous vide-vejen. I samarbejde med kunden tog vi så deres råvarer hjem og forarbejdede dem i vor pilot-plant. Herunder blev der udviklet nye og mere sous vide-tilpassede recepter og udført en lang række tests på de færdig producerede sous vide-produkter, siger seniorkonsulent Mari Ann Tørngren fra DMRI’s TestLab og fortsætter:

- Til sidst blev de færdige produkter præsenteret for kunden, der vurderede produkternes kvalitet, herunder udseende og smag - og på denne baggrund kunne kunden udpege de recepter, der havde det rigtige potentiale i forhold til deres kunder.

Endelig produktion i fuld skala
Næste trin er så typisk, at DMRI udarbejder et fabriksdesign med flowtegninger og specifikationer til maskiner og udstyr. Ligeledes beregnes de samlede produktionsomkostningerne ved produktion i fuld skala.

Til sidst implementeres den færdige produktionsproces i den nye fabrik - og produktionen sættes i gang. Hele udviklingsprocessen deles op i to trin. Det første trin udføres i pilot-skala. Herefter glider processen så over i andet trin, hvor produktionen opskaleres til fuld skala på fabriksniveau.

I begge trin er der en stram projektstyring, der skal sikre, at projektet kommer i mål så hurtigt som muligt og eventuelle faldgruber undgås.

Samtlige udviklingsforløb er specialdesignede, så de opfylder kundens ønsker og mål. Og hvis projektet pludselig tager en uventet drejning eller løber ind i en blindgyde, så er der masser af hjælp at hente fra DMRI’s mange eksperter. Instituttet har 60 års erfaring med rådgivning og support til fødevarebranchen.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny bestyrelse i mad-tænketank

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Lakridskonge producerer igen selv

Johan Bülow har sat skub i udviklingen af nye lakridser

Gråsten Fjerkræ gør klar til at udvide

Pladsmangel i Kværs har flyttet arbejdspladser sydpå

Ligner de en puck? Mørbrad hitter til ishockey-VM

NTF-Aalborg har skiftet direktør

Lukket burgerkæde kostede millioner

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Ny madfestival nærmer sig

Orkla Foods klar med ny salgsdirektør i Danmark

Unibrew solgte og tjente mere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinfabrik i Aalborg.

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produkt-porteføljen

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye medarbejdere

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser udfordringer hos MAN Diesel & Turbo

Tæt samarbejde mellem Arla, Siemens og DHJ resulterer i innovativt afgangsprojekt

Tre 10-års jubilarer hos Holtec Automatic A/S

Simatic CPU'er fra Siemens får facelift

Gratis rådgivning til robot industrien

Stor fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje fra robotklyngen i Odense

SMC lancerer ekstremt fleksibel sugekop af blå silikonegummi

Wexøe indgår ny samarbejdsaftale med Jacob Hinsch og eWon

Hvilken sensor til niveau måling er bedst?

Kunne du også tænke dig en traverskran som vi for nylig har leveret til denne kunde?

KE Fibertec satser på Norge

Broelementerne til Kronprinsesse Marys bro kræver løftegrej i den helt tunge ende

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Smart løsning - Et produkt løser flere udfordringer.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fibox A/S præsenterer profil video

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Send til en kollega

0.208