23948sdkhjf

Stor interesse for sous vide blandt professionelle

DMRI’s Testlab melder om en stor interesse for at indføre sous vide i produktionen. Ved sous vide anvendes varmehandling i emballagen ved lav temperatur i vandbad.

Fordelene er en forbedring af udbyttet (i form af mindre svind), en højere spisekvalitet og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Også her arbejder Testlab først med pilot-forsøg for senere at implementere den udviklede sous vide-løsning i den færdige produktion.

- Vi har for eksempel lavet tests for en stor udenlandsk fødevarevirksomhed, som ville implementere sous vide i deres produktion. Kunden havde faktisk fire forskellige kødprodukter, som alle skulle gå sous vide-vejen. I samarbejde med kunden tog vi så deres råvarer hjem og forarbejdede dem i vor pilot-plant. Herunder blev der udviklet nye og mere sous vide-tilpassede recepter og udført en lang række tests på de færdig producerede sous vide-produkter, siger seniorkonsulent Mari Ann Tørngren fra DMRI’s TestLab og fortsætter:

- Til sidst blev de færdige produkter præsenteret for kunden, der vurderede produkternes kvalitet, herunder udseende og smag - og på denne baggrund kunne kunden udpege de recepter, der havde det rigtige potentiale i forhold til deres kunder.

Endelig produktion i fuld skala

Næste trin er så typisk, at DMRI udarbejder et fabriksdesign med flowtegninger og specifikationer til maskiner og udstyr. Ligeledes beregnes de samlede produktionsomkostningerne ved produktion i fuld skala.

Til sidst implementeres den færdige produktionsproces i den nye fabrik - og produktionen sættes i gang. Hele udviklingsprocessen deles op i to trin. Det første trin udføres i pilot-skala. Herefter glider processen så over i andet trin, hvor produktionen opskaleres til fuld skala på fabriksniveau.

I begge trin er der en stram projektstyring, der skal sikre, at projektet kommer i mål så hurtigt som muligt og eventuelle faldgruber undgås.

Samtlige udviklingsforløb er specialdesignede, så de opfylder kundens ønsker og mål. Og hvis projektet pludselig tager en uventet drejning eller løber ind i en blindgyde, så er der masser af hjælp at hente fra DMRI’s mange eksperter. Instituttet har 60 års erfaring med rådgivning og support til fødevarebranchen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109