Stor interesse for sous vide blandt professionelle

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

DMRI’s Testlab melder om en stor interesse for at indføre sous vide i produktionen. Ved sous vide anvendes varmehandling i emballagen ved lav temperatur i vandbad.

Fordelene er en forbedring af udbyttet (i form af mindre svind), en højere spisekvalitet og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Også her arbejder Testlab først med pilot-forsøg for senere at implementere den udviklede sous vide-løsning i den færdige produktion.

- Vi har for eksempel lavet tests for en stor udenlandsk fødevarevirksomhed, som ville implementere sous vide i deres produktion. Kunden havde faktisk fire forskellige kødprodukter, som alle skulle gå sous vide-vejen. I samarbejde med kunden tog vi så deres råvarer hjem og forarbejdede dem i vor pilot-plant. Herunder blev der udviklet nye og mere sous vide-tilpassede recepter og udført en lang række tests på de færdig producerede sous vide-produkter, siger seniorkonsulent Mari Ann Tørngren fra DMRI’s TestLab og fortsætter:

- Til sidst blev de færdige produkter præsenteret for kunden, der vurderede produkternes kvalitet, herunder udseende og smag - og på denne baggrund kunne kunden udpege de recepter, der havde det rigtige potentiale i forhold til deres kunder.

Endelig produktion i fuld skala

Næste trin er så typisk, at DMRI udarbejder et fabriksdesign med flowtegninger og specifikationer til maskiner og udstyr. Ligeledes beregnes de samlede produktionsomkostningerne ved produktion i fuld skala.

Til sidst implementeres den færdige produktionsproces i den nye fabrik - og produktionen sættes i gang. Hele udviklingsprocessen deles op i to trin. Det første trin udføres i pilot-skala. Herefter glider processen så over i andet trin, hvor produktionen opskaleres til fuld skala på fabriksniveau.

I begge trin er der en stram projektstyring, der skal sikre, at projektet kommer i mål så hurtigt som muligt og eventuelle faldgruber undgås.

Samtlige udviklingsforløb er specialdesignede, så de opfylder kundens ønsker og mål. Og hvis projektet pludselig tager en uventet drejning eller løber ind i en blindgyde, så er der masser af hjælp at hente fra DMRI’s mange eksperter. Instituttet har 60 års erfaring med rådgivning og support til fødevarebranchen.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Arla køber konkurstruet andelsmejeri

Nu vil Arla sælge økologisk mælk i Mellemøsten

- Vi har besluttet at prøve markedet af

EU: Fremskridt i brexit-forhandlinger - men langt igen

Danske øko-fisk testes i Japan

Kartofler kan blive en guldgrube

Fædre klar med ny babymadsfabrik

Muslingerne skal åbne sig for danskerne

Fremtidens fødevaremedarbejdere skal være smagsdommere

Tysk valg vækker glæde i erhvervslivet

Ugens grin: God markedsføring

Usædvanlig læskedrik klar i Nexø

Glyngøre Shellfish frygter for livet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vilsund satser på kvalitet og bæredygtighed

Ny teknologi skal sikre, at Vilsund Blue fortsat kan være med i toppen af markedet for muslinger på verdensplan

Bagerprodukter går som varmt brød

Arla-bøvl rammer nu kølediskene

Økologiske muslinger på line

Eksperter lærer fra sig om emballage

Carlsberg-direktør ny formand hos DI Fødevarer

Søren Brinck erstatter Rynkebys Jørgen Dirksen

- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

Flensted bygger til for 25 millioner

Udvidelse skal give plads til helt nye produkter

- Vi ser et kæmpepotentiale i fødevarebranchen

Hospitalsscanning kan nu rykke ud i fødevarebranchen

Mejerieksporten buldrer derudad

Ny rekord i årets første seks måneder

Nordjyske kokke sejrede i København

Fødevareklyngen klar med ny forskningsstrategi

Bornholmsk mad overtager et fly

Konservesfabrik klar til at score kassen

To firmaer laver ny fælles-chokolade

Coop klar med måltidskasser

Ordre ud af det blå

Eksport fylder for lidt blandt iværksættere

Rotte lukker Aalborg Street Food

Møl-bøvl driller brødproducent

Billund Aquakultur slår igennem i USA

Hemmelige tal: Coop taber millioner på dagligvarekæder

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nomo er igen med på hi messen

Video præsentation af Fibox nye vægskab serie ARCA

Brug for hjælp eller reservedele til PIOVAN suger, tørrer og alt det andet

Måling og overvågning af elektrisk energi

Få en konkurrencefordel med digital manufacturing

Acton på HI17 - Du vil takke dig selv fordi du kom forbi stand M9720!!

Vind en VIP-tur til Porsche fabrikken i Stuttgart!

Eltech udstiller på HI 2017

Trådløs sikkerhed fra Dold

Olietågeudsugning der er til at stole på

Anbefaling gav levering til Gotlands førende grøntsagsproducenter

Frekvensomformer fra Control Techniques styrer møbelrobot

Potentiale for bedre eksportperformance

WFP med ny DIBt godkendelse

Dansk Halbyggeri indstillet til EY Entrepreneur Of The Year 2017

Kom og oplev Keynote Speaker Anders Vedel, CTO, Vestas Wind System på hi-messen

Stærkt konferenceprogram er nu på plads

RS Components udvider porteføljen med IP50- og IP65-klassificerede AC-frekvensomformere og tilbehør

Sidste chance for tilmelding

Mød e.DO

Eltech udstiller på HI 2017

HUSK: At du hos Fyns Kran Udstyr kan få faldsikringsudstyr fra Tractel - de...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Contrinex UV - Aftastning

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Send til en kollega

0.359