Fremtidens fødevarer skal hædres i Herning

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

International Food Contest holdes for første gang på HI-messen

Fødevareproducenter fra ind- og udland kommer ikke kun til HI-messen i Herning 3.-5. oktober for at se på nye produkter, teknologi og produktionsudstyr.

De skal også smage sig igennem over 1.500 forskellige fødevarer fra 15 forskellige lande, især mejeriprodukter til International Food Contest. Fødevarerne er inddelt i en række produktkategorier, seks fødevarekategorier, lidt over 20 ostekategorier og 12 mælkeprodukter.

På lige år holdes udstillingen på Foodtech-messen i Herning, og op til i år er udstillingen holdt separat i ulige år. Men nu er International Food Contest gået sammen med HI-messen.

- Vi håber at skabe en masse god synenergi, viden og inspiration mellem de to arrangementer, og på den måde skabe noget mere værdi for både udstillere og gæster på HI-messen og Food Contest, siger Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for International Food Contest.

Han tror, at HI’s faste gæster vil tage godt i mod International Food Contest og de mange fødevarefolk.

- Vi satser på, at to plus to er lig med fem, fordi man kan gå på opdagelse hos hinanden og lære nyt. Måske maskinmesteren kan byde ind med en god ide, ligesom industriens folk kan få en fornemmelse af, hvordan der arbejdes og produktudvikles i fødevarebranchen.

Det er Mejeriforeningen, Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier og Dansk Oste- og Smørforening, der står bag International Food Contest.

- Udstillingen og konkurrencen tiltrækker især fagfolk fra mejeribranchen, men også bredere i fødevarebranchen. International Food Contest er mejeribranchens forsøg på at kåre de bedste produkter og hylde fagfolk, ligesom når superligaens spillere kårer årets bedste spillere, siger Lars Johannes Nielsen.

Smagsprøver til alle
Selvom man ikke er mejerist eller har en fødevarebaggrund, så skal man være velkommen til at kigge forbi udstillingen og smage på de mange produkter.

- Gæsterne kan selv vurdere, om de er enige med fagdommerne og deres tildeling af Guld-, Sølv- og Bronzemedaljer, fagfolkenes kvalitetsstempel. Vi opfordrer vinderne til at bruge medaljerne på deres emballager, således at forbrugerne kan se, at fagfolk har præmieret produkterne, siger Lars Johannes Nielsen.

Nogle produkter vil man som dansk forbruger nok se lidt undrende på, for det er langt fra alt, der bliver udstillet på International Food Contest, som sælges i Danmark.

- Den danske mejeribranche er i verdensklasse, og eksporterer globalt. Lige nu arbejdes der meget med at hæve barren yderligere for fødevaresikkerhed, samtidig med at produkterne og produktionen skal gøres mere bæredygtig og klimaneutral. Blandt andet har mejeribruget i Danmark har underskrevet Rotterdam-deklarationen som understøtter FN’s mål om bæredygtighed på kloden, siger Lars Johannes Nielsen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Usædvanlig læskedrik klar i Nexø

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Glyngøre Shellfish frygter for livet

Bagerprodukter går som varmt brød

Eksperter lærer fra sig om emballage

Vilsund satser på kvalitet og bæredygtighed

Ny teknologi skal sikre, at Vilsund Blue fortsat kan være med i toppen af markedet for muslinger på verdensplan

Arla-bøvl rammer nu kølediskene

Carlsberg-direktør ny formand hos DI Fødevarer

Søren Brinck erstatter Rynkebys Jørgen Dirksen

Økologiske muslinger på line

- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

Flensted bygger til for 25 millioner

Udvidelse skal give plads til helt nye produkter

Hospitalsscanning kan nu rykke ud i fødevarebranchen

- Vi ser et kæmpepotentiale i fødevarebranchen

Mejerieksporten buldrer derudad

Ny rekord i årets første seks måneder

Nordjyske kokke sejrede i København

Fødevareklyngen klar med ny forskningsstrategi

International Food Contest sætter smag i højsædet

Konservesfabrik klar til at score kassen

Bornholmsk mad overtager et fly

Dina har overtaget et kæmpestort køkken

2

Kendt chefkok er stoppet på berømt hotel

To firmaer laver ny fælles-chokolade

- Digitalisering er fødevareklyngens guldæg

Dansk Cater omrokerer

Coop klar med måltidskasser

Ordre ud af det blå

Eksport fylder for lidt blandt iværksættere

Rotte lukker Aalborg Street Food

Møl-bøvl driller brødproducent

Billund Aquakultur slår igennem i USA

Hemmelige tal: Coop taber millioner på dagligvarekæder

Spiritus-importør sætter milliard-rekord

Lidl ændrer emballage efter forbrugerstorm

Uge 36: Ind og ud af branchens bestyrelser og direktioner

Burgeren fejrer 40 års jubilæum i Danmark

Cocio med global appel

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå tunge omkostninger med UV-teknologi

Har du udfordringer med emballage til e-handel?

HI 2017

Rejsegilde på seks nye haller i Lindø Industripark

NY VIDEO: Fordelene ved ManSafe SRL faldblokke på ét minut

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Pilz har ansat Søren Jauernik som maskinsikkerhedskonsulent

Oplev en verdensnyhed!

Nyeste pip fra 3D-print ekspert

Så kan bakterier, vira og svampesporer godt pakke sammen

Lenze udvikler løsninger til næste generation af lagerhåndteringssystemer

Mød RMIG på hi17

LEO LOCATIVE er effektiv og enkel varetransport!

Ara-El præsenterer Lovatos knap- og switchserie

Invitation til HI - Messe

NYHED! 70 - 80L ”RECYCLING AFFALDSSPANDE” - Sensorstyret - Udført i kraftig rustfrit stål.

Den nye Pro One blæsepistol reducerer støjniveauet med op til 69%

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Har du styr på EMC i din tavle.

Skab din næste forretningsídé i fællesskab

Oplev automatiseret 3D scanning på hi17

Hewikut A/S Microcement

Tysk bryggeri skaber idelle & hygiejniske forhold med affugtning

CO2 neutralt website

Sanistål satser på markedet for blankt stål

Send til en kollega

0.845