23948sdkhjf

Fremtidens fødevarer skal hædres i Herning

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

International Food Contest holdes for første gang på HI-messen

Fødevareproducenter fra ind- og udland kommer ikke kun til HI-messen i Herning 3.-5. oktober for at se på nye produkter, teknologi og produktionsudstyr.

De skal også smage sig igennem over 1.500 forskellige fødevarer fra 15 forskellige lande, især mejeriprodukter til International Food Contest. Fødevarerne er inddelt i en række produktkategorier, seks fødevarekategorier, lidt over 20 ostekategorier og 12 mælkeprodukter.



På lige år holdes udstillingen på Foodtech-messen i Herning, og op til i år er udstillingen holdt separat i ulige år. Men nu er International Food Contest gået sammen med HI-messen.

- Vi håber at skabe en masse god synenergi, viden og inspiration mellem de to arrangementer, og på den måde skabe noget mere værdi for både udstillere og gæster på HI-messen og Food Contest, siger Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for International Food Contest.

Han tror, at HI’s faste gæster vil tage godt i mod International Food Contest og de mange fødevarefolk.

- Vi satser på, at to plus to er lig med fem, fordi man kan gå på opdagelse hos hinanden og lære nyt. Måske maskinmesteren kan byde ind med en god ide, ligesom industriens folk kan få en fornemmelse af, hvordan der arbejdes og produktudvikles i fødevarebranchen.

Det er Mejeriforeningen, Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier og Dansk Oste- og Smørforening, der står bag International Food Contest.

- Udstillingen og konkurrencen tiltrækker især fagfolk fra mejeribranchen, men også bredere i fødevarebranchen. International Food Contest er mejeribranchens forsøg på at kåre de bedste produkter og hylde fagfolk, ligesom når superligaens spillere kårer årets bedste spillere, siger Lars Johannes Nielsen.

Smagsprøver til alle
Selvom man ikke er mejerist eller har en fødevarebaggrund, så skal man være velkommen til at kigge forbi udstillingen og smage på de mange produkter.

- Gæsterne kan selv vurdere, om de er enige med fagdommerne og deres tildeling af Guld-, Sølv- og Bronzemedaljer, fagfolkenes kvalitetsstempel. Vi opfordrer vinderne til at bruge medaljerne på deres emballager, således at forbrugerne kan se, at fagfolk har præmieret produkterne, siger Lars Johannes Nielsen.

Nogle produkter vil man som dansk forbruger nok se lidt undrende på, for det er langt fra alt, der bliver udstillet på International Food Contest, som sælges i Danmark.

- Den danske mejeribranche er i verdensklasse, og eksporterer globalt. Lige nu arbejdes der meget med at hæve barren yderligere for fødevaresikkerhed, samtidig med at produkterne og produktionen skal gøres mere bæredygtig og klimaneutral. Blandt andet har mejeribruget i Danmark har underskrevet Rotterdam-deklarationen som understøtter FN’s mål om bæredygtighed på kloden, siger Lars Johannes Nielsen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Bryggeri flytter og får udskænkning

Nyhedsbrev

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Online Avis Arkiv

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

Sønderjysk burgerbolle-fabrik fodrer Jagger

Kæden får lavet en stribe ingredienser hos "sig selv"

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Gråsten Fjerkræ melder alt udsolgt

Dankost bliver til Kraftvaerk FoodTech

Johan Bülows lakrids hitter i luften

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automationsnetværket

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Vil du mestre markedet for plantebaserede fødevarer?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mangler eleverne plads?

Hvad er stærkest: en bulldozer eller en gummiged?

Send til en kollega

0.152