Fremtidens fødevarer skal hædres i Herning

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

International Food Contest holdes for første gang på HI-messen

Fødevareproducenter fra ind- og udland kommer ikke kun til HI-messen i Herning 3.-5. oktober for at se på nye produkter, teknologi og produktionsudstyr.

De skal også smage sig igennem over 1.500 forskellige fødevarer fra 15 forskellige lande, især mejeriprodukter til International Food Contest. Fødevarerne er inddelt i en række produktkategorier, seks fødevarekategorier, lidt over 20 ostekategorier og 12 mælkeprodukter.

På lige år holdes udstillingen på Foodtech-messen i Herning, og op til i år er udstillingen holdt separat i ulige år. Men nu er International Food Contest gået sammen med HI-messen.

- Vi håber at skabe en masse god synenergi, viden og inspiration mellem de to arrangementer, og på den måde skabe noget mere værdi for både udstillere og gæster på HI-messen og Food Contest, siger Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for International Food Contest.

Han tror, at HI’s faste gæster vil tage godt i mod International Food Contest og de mange fødevarefolk.

- Vi satser på, at to plus to er lig med fem, fordi man kan gå på opdagelse hos hinanden og lære nyt. Måske maskinmesteren kan byde ind med en god ide, ligesom industriens folk kan få en fornemmelse af, hvordan der arbejdes og produktudvikles i fødevarebranchen.

Det er Mejeriforeningen, Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier og Dansk Oste- og Smørforening, der står bag International Food Contest.

- Udstillingen og konkurrencen tiltrækker især fagfolk fra mejeribranchen, men også bredere i fødevarebranchen. International Food Contest er mejeribranchens forsøg på at kåre de bedste produkter og hylde fagfolk, ligesom når superligaens spillere kårer årets bedste spillere, siger Lars Johannes Nielsen.

Smagsprøver til alle
Selvom man ikke er mejerist eller har en fødevarebaggrund, så skal man være velkommen til at kigge forbi udstillingen og smage på de mange produkter.

- Gæsterne kan selv vurdere, om de er enige med fagdommerne og deres tildeling af Guld-, Sølv- og Bronzemedaljer, fagfolkenes kvalitetsstempel. Vi opfordrer vinderne til at bruge medaljerne på deres emballager, således at forbrugerne kan se, at fagfolk har præmieret produkterne, siger Lars Johannes Nielsen.

Nogle produkter vil man som dansk forbruger nok se lidt undrende på, for det er langt fra alt, der bliver udstillet på International Food Contest, som sælges i Danmark.

- Den danske mejeribranche er i verdensklasse, og eksporterer globalt. Lige nu arbejdes der meget med at hæve barren yderligere for fødevaresikkerhed, samtidig med at produkterne og produktionen skal gøres mere bæredygtig og klimaneutral. Blandt andet har mejeribruget i Danmark har underskrevet Rotterdam-deklarationen som understøtter FN’s mål om bæredygtighed på kloden, siger Lars Johannes Nielsen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Send til en kollega

0.205