Arla er tæt på afgørende gennembrud i USA

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nye fabrikker forarbejde flere milliarder liter råvarer.

Arla Foods' i særklasse mest profitable datterselskab, Arla Foods Ingredients, AFI, nærmer sig et stort gennembrud i USA.

Det skriver Finans.

I næsten 10 år har AFI forgæves jagtet en nordamerikansk partner, som skal tilføre selskabet milliarder af liter råvarer og muliggøre et kæmpe vækstspring.

- Vi arbejder lige nu med nogle meget konkrete projekter, og det er min klare ambition, at vi skal lykkes med noget i USA allerede nu i 2017. Vi er desuden nået langt med et konkret projekt i Europa, og det er muligt, at vi også kan nå i mål med det i år, fortæller Henrik Andersen, adm. direktør for AFI.

På fabrikker i Danmark, Tyskland og Argentina forarbejder AFI årligt 6,5 mia. liter valle - det tynde restprodukt, der er tilbage efter produktionen af ost. På basis af vallen producerer AFI årligt omkring 40.000 tons proteiner og op mod 130.000 tons laktose (mælkesukker).

Læs også: Ingrediens fra Arla skal kickstarte etiopisk yoghurt

Der er tale om en særdeles lukrativ forretning. Arlas adm. direktør, Peder Tuborgh, betegner således AFI som koncernens »mest lønsomme forretningsområde«.

AFI har potentiale til at tjene mange flere penge til Arla, men det potentiale har i årevis været undertrykt af mangel på råvarer. AFI har for længst opsuget og forarbejdet hver en liter ledig valle fra moderselskabet Arla, og derfor er Henrik Andersen på jagt efter mulige samarbejdspartnere, der kan bidrage med flere råvarer.

Læs også: 75.000 grønne mælkekasser har fundet vej tilbage til Arla

Nu ser denne jagt endelig ud til at give resultat.

- Vi arbejder lige nu dag og nat på at finde flere råvarer i både USA og Europa. Til en ny fabrik skal vi ideelt set bruge 2 mia. liter valle samlet på et sted. Kan vi finde det, så er vi indstillet på at bygge. Der er tale om store investeringer, så vi er meget kræsne i forhold til valget af partner, hvilket forklarer, hvorfor det har taget så lang tid at finde den rette. Det er afgørende, at vallen har den rette kvalitet, hvilket ikke altid er en selvfølge i USA, hvor man eksempelvis bruger forskellige farvestoffer i osteproduktionen, forklarer Henrik Andersen over for Finans.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.354