Burgeren fejrer 40 års jubilæum i Danmark

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I 1977 åbnede den første burgerrestaurant i Danmark. Lige siden er danskernes burgersult steget markant.

For præcis 40 år siden indledtes indtoget i Danmark, da den første internationale burgerkæde åbnede i København, og siden er spisens popularitet tiltaget med raketfart, skriver Sunset Boulevard i en pressemeddelelse.

Fra år 2000 til 2015 steg antallet af burgersteder med 905 procent, og udviklingen ser kun ud til at fortsætte.

- Burgeren er måske et af verdens mest populære måltider på tværs af kulturer og smagspræferencer og findes derfor også i flere hundrede former og variationer. Burgerens nutidige popularitet kan forklares med den aktuelle foodtrend, som jeg kalder "gastro moments" - altså en øget lyst til selvforkælelse i hverdagen, som bunder i en generel optimisme i samfundet, forklarer Hanne Harbo, der er strategic food planner ved bureauet Nørgaard Mikkelsen.

Læs også: Sunset-ejer køber svensk konkurrent

Hun påpeger en anden toneangivende fødevaretrend, der skinner igennem i burgerverdenen:

Efter et årti med burgeren som midtpunkt i en gastronomisk krig, hvor burgersnedkere har brugt uophørligt kreative kreationer som våben i kampen om kunderne, følger nu en modkultur:

Læs også: Gasoline Grill bliver løbet over ende efter fornem hæder

- "Cool classics" hedder en anden udbredt madtrend. Vi ser flere kvalitetsudgaver af kendte retter, og trenden kommer til udtryk i en retrobølge inden for burgere. Burgeren vender tilbage til de klassiske ingredienser som bløde og søde briocheboller, bøf, ost, tomat, iceberg og løg. Det er "no nonsense" og simpelt, men lavet af førsteklasses råvarer, fortæller hun.

Burgerens oprindelse er omdiskuteret.

Familien til en herre ved navn Oscar Weber Bilby fra Oklahoma hævder, at det var ham, der i 1891 fik det påfund at placere en hakkebøf i en overskåret bolle.

En udbredt historie går på, at det var dansk-amerikaneren Louis Lassen, som i 1900 serverede den første hamburger i sin restaurant i Connecticut. Da en kunde fortalte, hvad han gerne ville have med sig på farten.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Nyhedsbrev

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Hakkekød trækkes tilbage

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Fødevarestyrelsen: Danske spædbørn går fri af fransk salmonellaskandale

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Rørvig Dessert har brug for mere plads

- Vi er under pres, fastslår indehaver Morten Weidemann

Sall Whisky Distillery tager form

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-platforme

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Temadag: Ensartet affaldssortering med fokus på plast input fra hele værdikæden

Hvordan sikrer du et bedre match i din rekruttering?

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye pro...

En helt almindelig dag i vores udlejningsafdeling…

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA frekvensomformere hos ZF Danmark

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Send til en kollega

0.264