Burgeren fejrer 40 års jubilæum i Danmark

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I 1977 åbnede den første burgerrestaurant i Danmark. Lige siden er danskernes burgersult steget markant.

For præcis 40 år siden indledtes indtoget i Danmark, da den første internationale burgerkæde åbnede i København, og siden er spisens popularitet tiltaget med raketfart, skriver Sunset Boulevard i en pressemeddelelse.

Fra år 2000 til 2015 steg antallet af burgersteder med 905 procent, og udviklingen ser kun ud til at fortsætte.

- Burgeren er måske et af verdens mest populære måltider på tværs af kulturer og smagspræferencer og findes derfor også i flere hundrede former og variationer. Burgerens nutidige popularitet kan forklares med den aktuelle foodtrend, som jeg kalder "gastro moments" - altså en øget lyst til selvforkælelse i hverdagen, som bunder i en generel optimisme i samfundet, forklarer Hanne Harbo, der er strategic food planner ved bureauet Nørgaard Mikkelsen.

Læs også: Sunset-ejer køber svensk konkurrent

Hun påpeger en anden toneangivende fødevaretrend, der skinner igennem i burgerverdenen:

Efter et årti med burgeren som midtpunkt i en gastronomisk krig, hvor burgersnedkere har brugt uophørligt kreative kreationer som våben i kampen om kunderne, følger nu en modkultur:

Læs også: Gasoline Grill bliver løbet over ende efter fornem hæder

- "Cool classics" hedder en anden udbredt madtrend. Vi ser flere kvalitetsudgaver af kendte retter, og trenden kommer til udtryk i en retrobølge inden for burgere. Burgeren vender tilbage til de klassiske ingredienser som bløde og søde briocheboller, bøf, ost, tomat, iceberg og løg. Det er "no nonsense" og simpelt, men lavet af førsteklasses råvarer, fortæller hun.

Burgerens oprindelse er omdiskuteret.

Familien til en herre ved navn Oscar Weber Bilby fra Oklahoma hævder, at det var ham, der i 1891 fik det påfund at placere en hakkebøf i en overskåret bolle.

En udbredt historie går på, at det var dansk-amerikaneren Louis Lassen, som i 1900 serverede den første hamburger i sin restaurant i Connecticut. Da en kunde fortalte, hvad han gerne ville have med sig på farten.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Usædvanlig læskedrik klar i Nexø

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Glyngøre Shellfish frygter for livet

Bagerprodukter går som varmt brød

Vilsund satser på kvalitet og bæredygtighed

Ny teknologi skal sikre, at Vilsund Blue fortsat kan være med i toppen af markedet for muslinger på verdensplan

Eksperter lærer fra sig om emballage

Arla-bøvl rammer nu kølediskene

Carlsberg-direktør ny formand hos DI Fødevarer

Søren Brinck erstatter Rynkebys Jørgen Dirksen

Økologiske muslinger på line

- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

Flensted bygger til for 25 millioner

Udvidelse skal give plads til helt nye produkter

Hospitalsscanning kan nu rykke ud i fødevarebranchen

- Vi ser et kæmpepotentiale i fødevarebranchen

Mejerieksporten buldrer derudad

Ny rekord i årets første seks måneder

Nordjyske kokke sejrede i København

Fødevareklyngen klar med ny forskningsstrategi

International Food Contest sætter smag i højsædet

Konservesfabrik klar til at score kassen

Bornholmsk mad overtager et fly

Dina har overtaget et kæmpestort køkken

2

Kendt chefkok er stoppet på berømt hotel

To firmaer laver ny fælles-chokolade

- Digitalisering er fødevareklyngens guldæg

Dansk Cater omrokerer

Coop klar med måltidskasser

Ordre ud af det blå

Eksport fylder for lidt blandt iværksættere

Rotte lukker Aalborg Street Food

Møl-bøvl driller brødproducent

Billund Aquakultur slår igennem i USA

Hemmelige tal: Coop taber millioner på dagligvarekæder

Spiritus-importør sætter milliard-rekord

Lidl ændrer emballage efter forbrugerstorm

Uge 36: Ind og ud af branchens bestyrelser og direktioner

Burgeren fejrer 40 års jubilæum i Danmark

Cocio med global appel

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå tunge omkostninger med UV-teknologi

Har du udfordringer med emballage til e-handel?

HI 2017

Rejsegilde på seks nye haller i Lindø Industripark

NY VIDEO: Fordelene ved ManSafe SRL faldblokke på ét minut

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Pilz har ansat Søren Jauernik som maskinsikkerhedskonsulent

Oplev en verdensnyhed!

Nyeste pip fra 3D-print ekspert

Så kan bakterier, vira og svampesporer godt pakke sammen

Lenze udvikler løsninger til næste generation af lagerhåndteringssystemer

Mød RMIG på hi17

LEO LOCATIVE er effektiv og enkel varetransport!

Ara-El præsenterer Lovatos knap- og switchserie

Invitation til HI - Messe

NYHED! 70 - 80L ”RECYCLING AFFALDSSPANDE” - Sensorstyret - Udført i kraftig rustfrit stål.

Den nye Pro One blæsepistol reducerer støjniveauet med op til 69%

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Har du styr på EMC i din tavle.

Skab din næste forretningsídé i fællesskab

Oplev automatiseret 3D scanning på hi17

Hewikut A/S Microcement

Tysk bryggeri skaber idelle & hygiejniske forhold med affugtning

CO2 neutralt website

Sanistål satser på markedet for blankt stål

Send til en kollega

0.26