23948sdkhjf

Burgeren fejrer 40 års jubilæum i Danmark

I 1977 åbnede den første burgerrestaurant i Danmark. Lige siden er danskernes burgersult steget markant.
For præcis 40 år siden indledtes indtoget i Danmark, da den første internationale burgerkæde åbnede i København, og siden er spisens popularitet tiltaget med raketfart, skriver Sunset Boulevard i en pressemeddelelse.

Fra år 2000 til 2015 steg antallet af burgersteder med 905 procent, og udviklingen ser kun ud til at fortsætte.

- Burgeren er måske et af verdens mest populære måltider på tværs af kulturer og smagspræferencer og findes derfor også i flere hundrede former og variationer. Burgerens nutidige popularitet kan forklares med den aktuelle foodtrend, som jeg kalder "gastro moments" - altså en øget lyst til selvforkælelse i hverdagen, som bunder i en generel optimisme i samfundet, forklarer Hanne Harbo, der er strategic food planner ved bureauet Nørgaard Mikkelsen.

Hun påpeger en anden toneangivende fødevaretrend, der skinner igennem i burgerverdenen:

Efter et årti med burgeren som midtpunkt i en gastronomisk krig, hvor burgersnedkere har brugt uophørligt kreative kreationer som våben i kampen om kunderne, følger nu en modkultur:

- "Cool classics" hedder en anden udbredt madtrend. Vi ser flere kvalitetsudgaver af kendte retter, og trenden kommer til udtryk i en retrobølge inden for burgere. Burgeren vender tilbage til de klassiske ingredienser som bløde og søde briocheboller, bøf, ost, tomat, iceberg og løg. Det er "no nonsense" og simpelt, men lavet af førsteklasses råvarer, fortæller hun.

Burgerens oprindelse er omdiskuteret.

Familien til en herre ved navn Oscar Weber Bilby fra Oklahoma hævder, at det var ham, der i 1891 fik det påfund at placere en hakkebøf i en overskåret bolle.

En udbredt historie går på, at det var dansk-amerikaneren Louis Lassen, som i 1900 serverede den første hamburger i sin restaurant i Connecticut. Da en kunde fortalte, hvad han gerne ville have med sig på farten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093