Direktør dømt for svindel med kyllingekød

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

38-årig mand skal flere år i fængsel og betale en bøde på godt 20 millioner kroner

Omfattende svindel med moms i to selskaber har mandag kostet en 38-årig mand en fængselsdom og millionbøde.

Ved Retten i Glostrup er han idømt tre og et halvt års fængsel samt en tillægsbøde på omkring 20 millioner kroner. Desuden skal han betale erstatning til Skat på 22,4 millioner kroner.

Det skriver retten på sin hjemmeside.

Svindlen blev begået i et års tid fra starten af 2015 til 12. januar 2016 i to selskaber, som den 38-årige var direktør og eneanpartshaver i.

Kyllingekødet blev importeret momsfrit fra EU og videresolgt i Danmark med moms.

Men retten fandt det bevist, at der ved en række handler var brugt systematisk underfakturering, og at det havde karakter af en såkaldt momskarrusel.

Ved strafudmålingen lagde retten vægt på det store beløb, der var svindlet for, og at han groft havde misbrugt reglerne for opkrævning af moms.

Desuden lagde retten vægt på, at han kort efter, at det første selskab gik konkurs, indtrådte som direktør i det andet selskab, hvor han fortsatte svindlen.

Da sagen så offentlighedens lys, oplyste politiet, at man foretog en række ransagninger. Det skete på i alt fire adresser - i Rødovre, Kokkedal, København og i samarbejde med svensk politi på en adresse i Skåne.

En dansk-marokkaner har også været sigtet i sagen. Han er dog ikke blevet tiltalt. Sagen mod ham blev droppet i november 2016.

Siden er denne mand dog blevet anholdt i Spanien, hvor han blandt andet er sigtet for terrorfinansiering.

Foruden fængselsstraf, erstatning og bøde blev den 38-årige frakendt retten til at drive selvstændig virksomhed med handel og import af fødevarer i fem år.

Desuden må han ikke deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed her i landet eller i udlandet uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Den 38-årige har under sagen nægtet sig skyldig, og han ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Studerende har lavet en kødportal

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.216