Fiskefarme på land kan blive et nyt industrieventyr

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Verden skriger på spisefisk, og svaret er gigantiske fiskefarme på land

Et stort antal fiskefarme vil de kommende år skyde op i landskabet langs den jyske vestkyst og andre steder i Danmark, skriver Finans.

Som noget helt nyt er der tale om farme, der producerer saltvandsfisk. I byer som Hanstholm, Hirtshals og Hvide Sande er de første farme allerede taget i drift, og grupper af investorer har mange flere på tegnebrættet.

- Vores fiskefarm i Hanstholm bliver Europas største landbaserede farm til saltvandsfisk. Det første bassin er nu færdigbygget og fyldt med fisk, som er klar til slagtning i maj 2018, fortæller Claus Rom, der er administrerende direktør i selskabet Sashimi Royal, som ejer fiskefarmen i Hanstholm.

De kommende år skal farmen efter planen udvides med yderligere tre anlæg, og investeringen løber samlet set op i omkring 400 millioner kroner.

- Vi venter, at farmen er fuldt udbygget i 2020, hvorefter den årligt kan producere 4.000-5.000 tons fisk. Vi kalkulerer med en årsomsætning på minimum 300 millioner kroner, siger Claus Rom til Finans.

Fiskefarmen i Hanstholm producerer kingfish, som er særlig velegnet til sushi. Størstedelen af produktionen skal eksporteres. Investorerne bag farmen er overbeviste om, at de landbaserede farme med saltvand har et gigantisk potentiale, som først lige er begyndt at udfolde sig.

Gennem de seneste årtier har fiskefarme i de norske fjorde tjent svimlende formuer, men også skabt betydelige problemer med forurening. Forventningen er, at de landbaserede farme kan levere solide afkast uden at forurene.

- De landbaserede fiskefarme kan bidrage til at brødføde verdens voksende befolkning, og de kan vel at mærke gøre det stort set uden at forurene. Der er næsten ingen udledning fra farmene, fordi alt vandet cirkuleres gennem rensningsanlæg, hvorfra reststofferne sendes til biogasanlæg, forklarer Jens Petri Petersen, som er medejer af den nye fiskefarm i Hanstholm, til Finans.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Hakkekød trækkes tilbage

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Send til en kollega

0.208