23948sdkhjf

Vega Salmon har vendt stort minus til lille plus

Nu satser laksevirksomheden endnu mere på tysk fabrik
Kolding-virksomheden Vega Salmon, der primært forædler laks, løftede i det seneste regnskabsår sin omsætning med cirka 40 procent til 1,4 milliard kroner - og endte med et overskud på godt 800.000 kroner mod et underskud på 15 millioner året før, skriver JydskeVestkysten.

Vega Salmon lukkede sidste år sin fabrik i Esbjerg og flyttede hovedkontoret til Kolding. Samtidig koncentrerede man sig om at producere på fabrikken i tyske Handewitt, hvor virksomheden har cirka 400 medarbejdere.

Siden har selskabet med kapitalfonden Maj Invest Equity som hovedaktionær besluttet også at lukke fabrikken i Sverige inden udgangen af juni 2018 og i stedet udvide den tyske fabrik.

- Det er nemmere at udøve ledelse, når vi skal koncentrere os om én lokation. Derudover er der mange enhedsomkostninger ved at have flere adresser. Samtidig har vi en del uudnyttet kapacitet på fabrikken i Tyskland, siger administrerende direktør Michael Budtz Berthelsen til JydskeVestkysten.

Han gør opmærksom på, at den markante stigning i omsætningen i høj grad hænger sammen med laksepriserne, men hæfter sig ved, at omsætningen målt i volumen steg med 13 procent i det seneste regnskabsår.
Læs mere om: laks
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156