23948sdkhjf

Carlsberg får milliardgevinst ud af kinesisk investering

Aktiekøb i det kinesiske bryggeri Chongqing Brewery har givet Carlsberg en fortjeneste svarende til 1,6 mia. kr.
Kursstigning på aktien kombineret med at kronen er styrket i forhold til kinesisk valuta betyder, at Carlsbergs investering på 2,1 mia. kr. er steget til 3,7 mia. kr. Det skriver JP. Kursgevinsten alene svarede til 200 mio. kr.

Godkendelse af aktiekøbet har været længe undervejs
Siden 2008 har Carlsberg ejet 17,5 procent af Chongqing Brewery, som indgik i købet af Scottish Newcastle. Den andel har man arbejdet på at forøge ved at byde på 12,25 procent af aktierne. Den handel har bryggerigiganten siden juni ventet på at få godkendt af det kinesiske tilsyn med statsejede værdipapirer. Godkendelsen er nu givet, og det giver udsigt til den store gevinst.

De 12,25 procent af aktierne blev købt til kurs 40,22 RMB pr. aktie. Det tal var d. 3. november steget med 72 procent til kurs 69 RMB pr. aktie på børsen i Shanghai.

Med 15 bryggerier og rollen som markedsleder i Chongquing-provinsen samt salg til de omkringliggende provinser er Chongqing Brewery vigtigt for Carlsberg.

Ikke endeligt på plads endnu
På trods af myndighedernes godkendelse er handlen ikke endeligt på plads endnu.

- Der mangler fortsat nogle trin i godkendelsesprocessen, men vi er snart ved at være igennem alle dele. Vi vil ikke kommentere på købet, før handlen er helt på plads. Når den er helt på plads, vil der komme en officiel meddelelse fra os, siger informationschef ved Carlsberg, Jens Bekke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094