23948sdkhjf

Dyr olie gør indhug i Superfos’ indtjening

Emballageproducentens regnskab viste et resultat med et fald i indtjeningen fra 229 mio. kr. i de første tre kvartal i 2009 til 153 mio. kr. for samme periode i år
En bundlinje, der er 76 mio. kr. lavere for 2010s tre første kvartaler sammenlignet med det foregående år skyldes det sidste års stigende oliepris. Superfos’ omsætning på 2,4 mia. kr. i 2010s første 9 måneder er dog på samme niveau som året før. Derfor tager bestyrelsen også situationen roligt.

- Udsvingene kommer i bølger. Hvis vi har haft nogle år, hvor priserne går imod os, så kommer der nogle år, hvor det går den anden vej. Når vi laver budgetter, lægger vi nogle forudsætninger ind, baseret på den viden vi har om historien og så videre, siger bestyrelsesformand Waldemar Schmidt ifølge Børsen.

Olieprisen afgørende for bundlinjen
En prisstigning på olie på 8 procent det sidste år har haft stor betydning for Superfos omkostningerne ved produktionen af emballage.

På grund af afhængigheden af oliepriserne har Superfos en råvarekontrakt med deres kunder. Ved prisudsving på råvarer på over 10 procent regulerer Superfos kundernes priser. Det betød en ekstra indtægt i 2009, fordi prisreguleringen kom senere end faldet i olieprisen. Nu ses det modsatte fænomen så på bundlinjen.

- De prisændringer, der foregår, kommer naturligt med en vis forsinkelse. I den situation, hvor råvarerne falder, der stiger bundlinjen lidt. Hvis du har det modsatte fænomen, hvor råvarerne stiger, når du ikke at få prisforhøjelsen med det samme. Det påvirker negativt. Nu er vi nede i det dyk, hvor det går ud over indtjeningen, siger Waldemar Schmidt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079