23948sdkhjf

Klumme: Produkter til eksamen

MasterClass er et særligt tilbud til fødevareproducenter, der vil have nye øjne på produktudvikling. Eksterne eksperter vurderer produktidéer. Tilbuddet er gratis.
Klumme af Projektkoordinator ved AgroTech, Johanne Sønderlund Birn.

At få nye idéer er ikke nogen nem sag, det ved enhver, der har ansvar for udvikling af fødevare-brands. Der er stor forskel på, hvordan fødevareproducenter organiserer deres produktudvikling. Nogle steder er udviklingsprocessen sat meget i system og styres af R&D samt marketing, andre steder opstår idéer mere spontant og på tværs af organisationen. Uanset hvilken tilgang virksomheder har til idégenerering og produktudvikling er der én ting, der er fælles for alle, nemlig nytteværdien af eksterne input til udviklingsprocessen. Internt sker det ikke sjældent at man forfalder til ”det-har-vi-prøvet-før” tankegangen, eller at man er så opslugt af dagligdagens gøremål, at fremadrettet udvikling ubevidst nedprioriteres.

Hjælp at hente
MasterClass er en ekstern evaluering af nye produkter. Det kan både være helt nyudviklede produkter eller tilpasninger af eksisterende produkter, eneste krav er, at der skal være noget at se og smage på. Evalueringen foretages af et panel af eksperter med hver sin indgang til fødevarer. Panelet sammensættes fra gang til gang, men kan f.eks. bestå af eksperter indenfor gastronomi, markedsføring, emballage, sensorik eller trends, f.eks. deltager fremtidsforsker Birthe Lindal i panelet. Der kan også deltage forbrugere i panelet.

Bag tilbuddet står Taste Aarhus, et kommunalt finansieret initiativ, der arbejder for at sætte den gode smag på dagsordenen og skabe oplevelser og aktiviteter med smagen som omdrejnings-punkt.

Hvem kan få udbytte af en MasterClass?
MasterClass henvender sig til de personer hos virksomheden, der arbejder med produktudvikling, det kan fx være produkt/marketingchefer eller produktudviklere. Flere personer fra virksomheden er velkomne. Har du et nyt produkt undervejs og kan du genkende dig selv i nedenstående eksempler, er MasterClass noget for dig:

• Du er usikker på om din idé holder 100 %
• Du vil gerne have andre øjne på idéen, så den måske kan blive endnu bedre
• Du har forskellige idéer, men er i tvivl om, hvilken der har det største markedspotentiale

Hvordan fungerer det?
Taste Aarhus rekrutterer et panel, der matcher virksomhedens aktuelle udfordring. Vi laver aftaler med panelet, arrangerer, gennemfører og følger op på dagen. I praksis skal panelet have tilsendt produktprøver ugen før afholdelse, så de kan nå at prøve produktet af. Det vil sige, du skal sørge for der er prøver til rådighed og en kort beskrivelse af idé og målgruppe. Derudover skal du sætte tid af i din kalender til selve MasterClassen.

Hvordan kommer min idé med på en gratis MasterClass?
MasterClass tildeles efter først til mølle princippet. Har du et produkt i støbeskeen, så kontakt Taste Aarhus/AgroTech, projektleder Johanne Sønderlund Birn på tlf.: 8743 8469, eller mail johan-ne@tasteaarhus.dk.

Kilde: Produkter til eksamen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078