Lokale fødevarer i nyt udstillingsvindue
Små fødevareproducenter har fået nye muligheder
Forretningen er åben hver torsdag, fredag og lørdag, og udvalget tæller indtil videre - blandt meget andet - økologisk mel fra Lem, likør fra Finderup, økologisk kød fra Borris og is og ost fra Gåsdal.
- Det vigtigste er, at vores varer er lokale. Men vi har også andre produkter, eksempelvis fra Thise Mejeri, som man ellers kun kan købe i Coops butikker, fortæller butikkens leder, Lisbeth Bjerre, til dagbladet. Hun arbejder hele tiden på at udvide sortimentet og nævner, at der kommer nyt hver uge.
Lisbeth Bjerre glæder sig over, at folk kommer langvejs fra for at handle i butikken, selv om den ligger langt ude på landet. Det trækker også folk til, at der hver torsdag aften er en producent, som fortæller om sine varer og har smagsprøver med.
Fødevarepark Skjern Enge er etableret af tre vestjyske virksomheder, Økogårdene Skjern Enge, Westergaards Hotel i Videbæk og Funkisfood i Tarm, som sidste år købte Velux' nedlagte fabrik ved Borris til formålet.
Formålet med fødevareparken er at skabe en samarbejdsplatform for alle tænkelige aktiviteter på fødevareområdet. Stedet skal tilbyde rammer om at producere, idéudvikle og samarbejde, både for iværksættere og for etablerede virksomheder.