23948sdkhjf

Nu kan du blive brygmester på universitetet

Den 1. september 2011 sætter de første kommende universitetsuddannede brygmestre sig på skolebænken
Den Skandinaviske Bryggerhøjskole og LIFE, Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, samarbejde om at udbyde en fælles Brygmesteruddannelse.

Efter planen skal linjen uddanne 15 brygmestre om året.

Som del af uddannelsen skal de studerende have et halvt års praktik på et bryggeri. De første starter på praktikperioden fra 1. januar. Praktikken skal kombineres med en specialiseringslinje i Brewing Science and Technology.

- Det vil give de studerende en endnu dybere, videnskabelig forståelse for de metoder og processer, der bestemmer øls smag, kvalitet og holdbarhed, siger studieleder og lektor på LIFE, Henrik Siegumfeldt.

Fortsætter lang og stolt tradition
Den Skandinaviske Bryggerhøjskole har siden 1925 uddannet 685 brygmestre. Det giver en arv de medvirkende part ser frem til at bygge videre på og forbedre.

- Sammen skaber vi en brygmesteruddannelse i verdensklasse. Vi er i forvejen en skole og et erhverv med flere hundrede års stolte traditioner. Verdens fjerde største bryggeri er dansk, og Danmark er det land i verden, der har flest bryggerier per indbygger. Den gode udvikling skal fortsætte. Derfor har vi valgt at samarbejde med LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet om fremtidens brygmesteruddannelse, siger Axel G. Kristiansen, der er direktør for den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Når de er færdiguddannede vil brygmestrene kunne smykke sig med titlerne diploma master brewer og cand.techn.al i Food Science & Technology med speciale i Brewing Science and Technology.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078