Otte fynboer redder Jensens Bøfhus

Banken er tilfreds - nu bliver der måske færre restauranter

Den kriseramte restaurantkæde Jensens Bøfhus ser ud til at overvinde den økonomiske krise, som gennem længere tid har plaget virksomheden: Otte fynske virksomhedsejere skyder "et stort tocifret millionbeløb" ind i moderselskabet Jensens Food Group, som i samme ombæring tager fat på en genopretningsplan, skriver Fyens Stiftstidende.

Redningsplanen betyder, at banken SEB har forlænget sine meget store lån til Jensens Food Group i mindst tre år. Lånene udløb ellers tidligere i år, skriver avisen.

De nye tider for Jensens Bøfhus indebærer også, at odenseaneren Torben Frigaard Rasmussen bliver bestyrelsesformand, mens stifter Palle Skov Jensen fortsætter som eneejer og menigt medlem af bestyrelsen. I forvejen havde Palle Skov Jensen i august overladt ansvaret for den daglige drift til en ny direktør, Dorte Gleie, der kom fra en direktørstilling i akvariet Den Blå Planet.

- Enestående fortrin
Bag genopretningsprojektet står ejeren af virkomheden Plus Pack, Steen Haustrup, der har fået syv andre fynboer med på at skyde penge i Jensens Food Group.

- Jensens Bøfhus har nogle enestående fortrin. Først og fremmest kommer der hvert år fem millioner gæster i restauranterne. Samtidig har man en rekordstor loyalitetsklub på flere end 300.000 medlemmer. Det er to væsentlige forudsætninger for, at det her kan lykkes, siger Steen Haustrup til Fyens Stiftstidende.

Ud over ham selv tæller gruppen af investorer ifølge avisen en af Fyns rigeste mænd, Torben Østergaard Nielsen fra Middelfart, samt advokat Jørn Bonnesen, mens der ikke er sat navne på de øvrige fem.

Til gengæld ligger det fast, at også det engelske konsulentfirma Anpro har en hånd med på redningskransen. Englænderne har lavet en analyse, der viser, at der er store muligheder i Jensens Bøfhus, og Anpro er nu i gang med en plan for, hvad der konkret skal laves om. En plan, som ifølge Steen Haustrup meget vel kan medføre, at der bliver færre end de nuværende 42 restauranter i kæden, skriver Fyens Stiftstidende.

Jensens Bøfhus har de seneste år haft kæmpestore underskud. Efter et forfærdeligt 2015, der endte med et rekordstort minus på 56,5 millioner kroner, blev der sidste år fulgt op med et minus på knap 31 millioner efter skat.









Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.202