23948sdkhjf

Otte fynboer redder Jensens Bøfhus

Banken er tilfreds - nu bliver der måske færre restauranter
Den kriseramte restaurantkæde Jensens Bøfhus ser ud til at overvinde den økonomiske krise, som gennem længere tid har plaget virksomheden: Otte fynske virksomhedsejere skyder "et stort tocifret millionbeløb" ind i moderselskabet Jensens Food Group, som i samme ombæring tager fat på en genopretningsplan, skriver Fyens Stiftstidende.

Redningsplanen betyder, at banken SEB har forlænget sine meget store lån til Jensens Food Group i mindst tre år. Lånene udløb ellers tidligere i år, skriver avisen.

De nye tider for Jensens Bøfhus indebærer også, at odenseaneren Torben Frigaard Rasmussen bliver bestyrelsesformand, mens stifter Palle Skov Jensen fortsætter som eneejer og menigt medlem af bestyrelsen. I forvejen havde Palle Skov Jensen i august overladt ansvaret for den daglige drift til en ny direktør, Dorte Gleie, der kom fra en direktørstilling i akvariet Den Blå Planet.

- Enestående fortrin
Bag genopretningsprojektet står ejeren af virkomheden Plus Pack, Steen Haustrup, der har fået syv andre fynboer med på at skyde penge i Jensens Food Group.

- Jensens Bøfhus har nogle enestående fortrin. Først og fremmest kommer der hvert år fem millioner gæster i restauranterne. Samtidig har man en rekordstor loyalitetsklub på flere end 300.000 medlemmer. Det er to væsentlige forudsætninger for, at det her kan lykkes, siger Steen Haustrup til Fyens Stiftstidende.

Ud over ham selv tæller gruppen af investorer ifølge avisen en af Fyns rigeste mænd, Torben Østergaard Nielsen fra Middelfart, samt advokat Jørn Bonnesen, mens der ikke er sat navne på de øvrige fem.

Til gengæld ligger det fast, at også det engelske konsulentfirma Anpro har en hånd med på redningskransen. Englænderne har lavet en analyse, der viser, at der er store muligheder i Jensens Bøfhus, og Anpro er nu i gang med en plan for, hvad der konkret skal laves om. En plan, som ifølge Steen Haustrup meget vel kan medføre, at der bliver færre end de nuværende 42 restauranter i kæden, skriver Fyens Stiftstidende.

Jensens Bøfhus har de seneste år haft kæmpestore underskud. Efter et forfærdeligt 2015, der endte med et rekordstort minus på 56,5 millioner kroner, blev der sidste år fulgt op med et minus på knap 31 millioner efter skat.







Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078