Fiskedirektør har kronprinsen som rejsemakker i Japan

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Skagerak Pelagic kan imponere sin vigtigste japanske kunde

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik går forrest, når danske virksomheder i disse dage deltager i et kultur- og erhvervsfremstød i Tokyo.

Det markerer 150 året for de første diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. Med på rejsen er eksport- og marketingdirektør Christian Espersen fra fiskeriselskabet Skagerak Pelagic i Hirtshals.

- Jubilæet er en god anledning for os til at mødes med vores vigtigste kunde, som jeg har inviteret med til åbningen på den danske ambassade og til gallamiddagen, siger han.

Christian Espersens far begyndte handlen med Japan for 40 år siden. Dengang var det makrel og silderogn, der blev sendt til Solens Rige. I dag er det silderogn, som familievirksomheden tjener sine penge på at sælge.

- Der er sild i de japanske farvande, men vi kan tilbyde rogn, der er saltet. Japanerne stiller store krav til kvaliteten, siger Christian Espersen.

- Vigtigst er det, at rognen knaser, når de bider i den, og så må der ikke være hverken skæl eller ben. Det kan vi garantere med 99,9 procents sikkerhed.

- Hvad betyder det for en virksomhed som jeres, at kronprinsparret er med?

- Det er betydningsfuldt, at jeg kan invitere vores største kunde med til gallamiddagen, hvor den kongelige familie er repræsenteret. Det er første gang, han oplever det.

Fordi Christian Espersen besøger kunderne i Japan seks gange om året, er han ikke en nybegynder i landets skikke.

- Det vigtigste er, at man under et møde aldrig hæver stemmen. Gør du det, så lukker de i som østers, siger han.

- Noget andet er deres omgang med visitkort. Når man får kortet overrakt, skal man modtage det med begge hænder, kigge på det, bukke og putte det i en visitkortholder. Aldrig i baglommen. Jo flere gange du bukker, jo mere respekt udviser du.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Nyhedsbrev

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

Send til en kollega

0.287