DTU sætter sig helt sikkert på fødevarepris

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Men endnu uvist, hvilken af to innovative forskere der får hæderen

Når årets Nils Foss Excellence Pris 20. november bliver uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet, går den helt sikkert til en forsker fra DTU.

Begge årets nominerede er således tilknyttet Danmarks Tekniske Universitet: Professor Per Brockhoff fra DTU Compute og professor Frank Møller Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet. Det fortæller DTU på sin hjemmeside.

Nils Foss Excellence Pris består ud over æren af 100.000 euro. Den gives til en internationalt anerkendt forsker, som i mindst 10 år har stået for innovativ forskning i verdensklasse og bidraget væsentligt til bemærkelsesværdige forbedringer i bæredygtighed, kvalitet eller sikkerhed på fødevareområdet.

Antibiotika og statistik
Begge årets nominerede står bag mange og anerkendte videnskabelige artikler, bøger og bidrag til forskningen på fødevareområdet, konstaterer DTU:

Frank Møller Aarestrup har med udgangspunkt i sammenhænge mellem anvendelse af antibiotika til dyr og sundhedsmæssige konsekvenser for mennesker været en drivende kraft i påvisning af global spredning af resistente bakterier og resistensgener. Hans forskning har haft afgørende indflydelse på, hvordan man anvender antibiotika og kontrollerer antibiotikaresistente bakterier verden over.

Per Bruun Brockhoff arbejder bredt med statistisk metodeudvikling og anvendelser af statistisk dataanalyse i både industriel og forskningsmæssig sammenhæng. Dog med et særligt stort fokus på brug af statistik og dataanalyse inden for levnedsmiddelindustri og -forskning. Han har positioneret sig som international ekspert inden for analyse af sensoriske data (smag/lugt/tekstur).

Nils Foss Excellence Pris blev uddelt første gang sidste år. Da gik den til professor ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet Rasmus Bro.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mosteri har mistet hele kapitalen

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Fisker scorede kassen på populære sild

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Nyhedsbrev

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.188