73.000 arbejdsulykker ikke anmeldt af arbejdsgiverne

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det kan skyldes både uvidenhed og frygt for, at arbejdsulykken vil skade virksomhedens image

73.000 arbejdsulykker er siden 2003 blevet anmeldt af andre end arbejdsgiverne. Det viser data, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har udarbejdet for Avisen.dk.

Det er arbejdsgiverne, der har ansvar for at anmelde det, når der sker en ulykke på jobbet. Men det sker langt fra altid, viser tallene fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der tager imod anmeldelserne.

Ulykkerne er i stedet blevet anmeldt af medarbejderne selv, deres fagforeninger eller af hospitaler og læger, som har tilset medarbejderne i forbindelse med ulykkerne, oplyser Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

De 73.000 arbejdsulykker, der er anmeldt af andre end arbejdsgiverne, udgør omkring 6 procent af de 1,2 millioner arbejdsulykker, som er blevet anmeldt siden 2003.

Rikke Helk, som er formand for de socialrådgivere, der arbejder i fagforeningerne, siger, at der kan være flere årsager til, at cheferne ikke får anmeldt alle ulykker.

- Det handler for det meste om, at arbejdsgiverne ikke ved, at ulykken er sket. Det er altid et tilbagevendende problem, at der simpelthen ikke er nogen, der ved noget om det. Og så er der selvfølgelig de arbejdsgivere, der ikke anmelder arbejdsulykkerne, fordi de ikke vil have det siddende på sig, siger hun til Avisen.dk.

Det oplever de eksempelvis i Dansk El-Forbund. De store virksomheder er meget optagede af at have et godt image som en virksomhed, hvor der ikke sker arbejdsulykker, forklarer socialrådgiver Lotte Fischer.

- De vil gerne have et flot skilt hængende, hvor der står "0 arbejdsulykker i 2017". Mellemlederne bliver målt på, hvor mange arbejdsulykker de har haft, og derfor prøver de nogle gange at tale de her skader ned, så de ikke bliver anmeldt, siger hun.

Den oplevelse bliver bekræftet af en undersøgelse, som Oxford Reseach har gennemført for Arbejdstilsynet. Bonusordninger og resultatkrav knyttet til antallet af arbejdsulykker kan have en negativ indvirkning på viljen til at registrere arbejdsulykker, står der i undersøgelsen. En produktionschef i en mellemstor industrivirksomhed siger blandt andet i undersøgelsen:

- Man kan være bange for at anmelde, for så får man flere tilsyn.

Det harmonerer dog ikke med det billede, som Dansk Byggeri får, når de taler med deres medlemmer, fortæller arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen.

- Der bliver anmeldt flere og flere arbejdsulykker på byggepladserne, og mit klare indtryk er, at det ikke er fordi, der sker flere ulykker, men fordi arbejdsgiverne er blevet bedre til at anmelde, siger hun til Avisen.dk.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Harboe afviste private label-kunder

Hanegal brugte forkert emballage

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Hvordan bliver en standard til?

Nyhedsbrev

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

1

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Nyt destilleri skal allerede udvide

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Hvad er en standard?

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

1

Sygehuskøkkener ser vidt forskelligt på økologi

Her er de: Deltagerne i Årets Kok og Årets Tjener

Julekrise hos Toms: Flere produkter trækkes tilbage

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Også Vejle kommer på street food-kortet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Hold beskidt vand "rent" med UV og cirkulation

Donationer forhindrer spild og gør en forskel, der kan mærkes i juletiden

Synflex A/S styrker salget

Fleksibilitet er nøglen til rekrutteringssucces!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.201