73.000 arbejdsulykker ikke anmeldt af arbejdsgiverne

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det kan skyldes både uvidenhed og frygt for, at arbejdsulykken vil skade virksomhedens image

73.000 arbejdsulykker er siden 2003 blevet anmeldt af andre end arbejdsgiverne. Det viser data, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har udarbejdet for Avisen.dk.

Det er arbejdsgiverne, der har ansvar for at anmelde det, når der sker en ulykke på jobbet. Men det sker langt fra altid, viser tallene fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der tager imod anmeldelserne.

Ulykkerne er i stedet blevet anmeldt af medarbejderne selv, deres fagforeninger eller af hospitaler og læger, som har tilset medarbejderne i forbindelse med ulykkerne, oplyser Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

De 73.000 arbejdsulykker, der er anmeldt af andre end arbejdsgiverne, udgør omkring 6 procent af de 1,2 millioner arbejdsulykker, som er blevet anmeldt siden 2003.

Rikke Helk, som er formand for de socialrådgivere, der arbejder i fagforeningerne, siger, at der kan være flere årsager til, at cheferne ikke får anmeldt alle ulykker.

- Det handler for det meste om, at arbejdsgiverne ikke ved, at ulykken er sket. Det er altid et tilbagevendende problem, at der simpelthen ikke er nogen, der ved noget om det. Og så er der selvfølgelig de arbejdsgivere, der ikke anmelder arbejdsulykkerne, fordi de ikke vil have det siddende på sig, siger hun til Avisen.dk.

Det oplever de eksempelvis i Dansk El-Forbund. De store virksomheder er meget optagede af at have et godt image som en virksomhed, hvor der ikke sker arbejdsulykker, forklarer socialrådgiver Lotte Fischer.

- De vil gerne have et flot skilt hængende, hvor der står "0 arbejdsulykker i 2017". Mellemlederne bliver målt på, hvor mange arbejdsulykker de har haft, og derfor prøver de nogle gange at tale de her skader ned, så de ikke bliver anmeldt, siger hun.

Den oplevelse bliver bekræftet af en undersøgelse, som Oxford Reseach har gennemført for Arbejdstilsynet. Bonusordninger og resultatkrav knyttet til antallet af arbejdsulykker kan have en negativ indvirkning på viljen til at registrere arbejdsulykker, står der i undersøgelsen. En produktionschef i en mellemstor industrivirksomhed siger blandt andet i undersøgelsen:

- Man kan være bange for at anmelde, for så får man flere tilsyn.

Det harmonerer dog ikke med det billede, som Dansk Byggeri får, når de taler med deres medlemmer, fortæller arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen.

- Der bliver anmeldt flere og flere arbejdsulykker på byggepladserne, og mit klare indtryk er, at det ikke er fordi, der sker flere ulykker, men fordi arbejdsgiverne er blevet bedre til at anmelde, siger hun til Avisen.dk.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Nyhedsbrev

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

Send til en kollega

0.224