Eksport: Oksekød og ingredienser kan blive stort i Japan

Japanerne er nysgerrige - der er et enormt potentiale, konstaterer L&F

19 danske virksomheder fra fødevareklyngen er i denne uge på charmeoffensiv i Japan for at skabe forudsætninger for et endnu stærkere handelspartnerskab. Og der er virkelig noget at komme efter, mener Landbrug & Fødevarers direktør, Karen Hækkerup, som er taget med på turen:

- Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt et marked Japan allerede er. Men når vi bruger mange kræfter herude, så handler det om, at Japan har et enormt uudnyttet potentiale for danske fødevarevirksomheder. Japanerne ønsker ekstremt høj kvalitet og meget høj fødevaresikkerhed - og det er noget, vi kan levere fra Danmark, siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Japan er lige nu fødevareklyngens niendevigtigste eksportmarked baseret på eksportomsætning. Men med en kommende frihandelsaftale mellem EU og Japan forventer Landbrug & Fødevarer, at Japan kan komme til at blive en endnu vigtigere handelspartner.

- I dag er det primært grisekød, vi sender til Japan. Men vi forventer, at flere af vores store ingrediensvirksomheder kommer til at opleve en stigende efterspørgsel herude. Også oksekødsmarkedet er kun lige begyndt at åbne sig i Japan, siger Karen Hækkerup.

Grisekød stadig langt foran
Den største eksportvare til Japan er stadig grisekød. Hele 72 procent af fødevareklyngens samlede eksport udgøres af grisekødet, der i 2016 havde en samlet værdi af knap fire milliarder kroner.

Men også her er der gode muligheder for at udvide yderlige, mener L&F.

- Japanerne er meget nysgerrige efter at lære mere om vores produkter. Ikke mindst fordi vi kan garantere friske fødevarer med en sikkerhed for, at du ikke bliver syg af at spise noget af det, vi producerer. Det går japanerne meget op i. Det er en fornøjelse at opleve respekten for vores håndværk herude, siger Asger Krogsgaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer, som også er med på Japan-turen.

Den danske delegation er anført af kronprinsparret, der bliver bakket op af blandt andre miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og udenrigsminister Anders Samuelsen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Nyhedsbrev

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

Send til en kollega

0.233