Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud
Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen
Og hvis det bliver en succes, er Crickster klar til både at satse på det helt store gennembrud med nye produkttyper og til at skrue op for produktionen af ristede melorme - eller mellarver, som de foretrækker at kalde dem, hvis det skal være helt rigtigt rent biologisk.
- Vi har for nylig købt en ny, stor ovn, der har plads til 10 bageplader ad gangen. Før brugte vi en almindelig ovn, hvor vi kunne lave to plader ad gangen. Det betyder, at vi har kapaciteten til at skrue op for produktionen - så må vi bare sove lidt mindre, siger Cricksters Simon Risgaard Jarmann.
Crickster-folkene kan nu lave 1.400 glas mellarver om dagen, svarende til cirka 21 kilo ristede larver. Råvarerne vejer det tredobbelte, men en ikke-ristet melorm/mellarve svinder cirka 66 procent, når den bliver bagt
Crickster har sit eget køkken i forskerparken Novi i Aalborg. Der har de fire indehavere netop lagt sidste hånd på ordren fra Coop, som har bestilt cirka lige mange glas af mellarver med henholdsvis smagen af Mexico, smagen af Italien og umami.