Foodture Lab holder flyttedag

Vil sikre optimale forhold for fødevareindustrien

Det gastronomiske innovationslaboratorium Foodture Lab, som Teknologisk Institut hidtil har drevet i Agro Food Park i udkanten af Aarhus, flytter inden længe ind hos Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus.

Dér har instituttet eksisterende laboratorier til fødevareudvikling, sensorik og analyser, og flytningen skal understøtte synergien mellem Foodture Lab og de øvrige fødevarefaciliteter. Ikke mindst bliver der fokus på øget synergi mellem udvikling af opskrifter og laboratorietest, oplyser Teknologisk Institut.

- Dermed sikres optimale udviklingsforhold for små og store virksomheder i fødevareindustrien i Danmark, konstaterer instituttet i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Med denne flytning kan virksomhederne i samarbejde med specialister på Teknologisk Institut gå hele vejen fra opskriftsudvikling i Foodture Lab til måling af den nye fødevares tekstur og holdbarhed til afprøvning på forbrugere og smagspanel på ét sted. På den måde kan udviklingsprocesserne foregå så komprimeret som muligt, så produkterne rammer markedet til tiden.

Centerchef Stig Groven, Center for Fødevareteknologi hosTeknologisk Institut, peger på, at den hidtidige fysiske adskillelse mellem Foodture Lab i Agro Food Park i Skejby og fødevarelaboratorierne i Aarhus har vist sig ikke at være hensigtsmæssig for virksomhederne.

- Der er behov for at kunne tilgå alle faciliteter og kompetencer på ét sted for at udvikle de rigtige produkter så hurtigt som muligt. Det tilbyder vi nu, når Foodture Lab flytter sammen med de øvrige fødevarefaciliteter, nævner han.

Slikfirma: Det giver god mening
Blandt de virksomheder, der byder flytningen velkommen, er opstartsvirksomheden Cubenizer, som bruger Teknologisk Instituts faciliteter og specialister til udvikling af et helt nyt og innovativt slikkoncept. Her vil børn i fremtiden kunne producere det slik, de selv har skabt i en virtuel verden, hjemme på en digital slikprinter. Teknologisk Institut hjælper med udviklingen af den rigtige tekstur og smag på gelen til slikprinteren.

- For en start-up er hastighed og fremdrift afgørende. Det skal være let at gå til, og nye muligheder og ideer skal afprøves hurtigt. Det er derudover også afgørende at kunne få faglig sparring, da en start-up ikke har viden på alle områder. Det giver derfor god mening for en virksomhed som os, at Teknologisk Institut samler faciliteterne. One-stop-tilgangen gør det nemt, og derfor lægger vi flere og flere udviklingsopgaver hos Teknologisk Institut, siger Niklas Marschall fra Cubenizer.

Foodture Lab er ude af Agro Food Park ved udgangen af oktober, hvorefter der går nogle måneder med at genetablere laboratoriet inde i Aarhus.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Harboe afviste private label-kunder

Hanegal brugte forkert emballage

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Hvordan bliver en standard til?

Nyhedsbrev

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

1

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Nyt destilleri skal allerede udvide

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Hvad er en standard?

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

1

Sygehuskøkkener ser vidt forskelligt på økologi

Her er de: Deltagerne i Årets Kok og Årets Tjener

Julekrise hos Toms: Flere produkter trækkes tilbage

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Også Vejle kommer på street food-kortet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Hold beskidt vand "rent" med UV og cirkulation

Donationer forhindrer spild og gør en forskel, der kan mærkes i juletiden

Synflex A/S styrker salget

Fleksibilitet er nøglen til rekrutteringssucces!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.231