Foodture Lab holder flyttedag

Vil sikre optimale forhold for fødevareindustrien

Det gastronomiske innovationslaboratorium Foodture Lab, som Teknologisk Institut hidtil har drevet i Agro Food Park i udkanten af Aarhus, flytter inden længe ind hos Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus.

Dér har instituttet eksisterende laboratorier til fødevareudvikling, sensorik og analyser, og flytningen skal understøtte synergien mellem Foodture Lab og de øvrige fødevarefaciliteter. Ikke mindst bliver der fokus på øget synergi mellem udvikling af opskrifter og laboratorietest, oplyser Teknologisk Institut.

- Dermed sikres optimale udviklingsforhold for små og store virksomheder i fødevareindustrien i Danmark, konstaterer instituttet i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Med denne flytning kan virksomhederne i samarbejde med specialister på Teknologisk Institut gå hele vejen fra opskriftsudvikling i Foodture Lab til måling af den nye fødevares tekstur og holdbarhed til afprøvning på forbrugere og smagspanel på ét sted. På den måde kan udviklingsprocesserne foregå så komprimeret som muligt, så produkterne rammer markedet til tiden.

Centerchef Stig Groven, Center for Fødevareteknologi hosTeknologisk Institut, peger på, at den hidtidige fysiske adskillelse mellem Foodture Lab i Agro Food Park i Skejby og fødevarelaboratorierne i Aarhus har vist sig ikke at være hensigtsmæssig for virksomhederne.

- Der er behov for at kunne tilgå alle faciliteter og kompetencer på ét sted for at udvikle de rigtige produkter så hurtigt som muligt. Det tilbyder vi nu, når Foodture Lab flytter sammen med de øvrige fødevarefaciliteter, nævner han.

Slikfirma: Det giver god mening
Blandt de virksomheder, der byder flytningen velkommen, er opstartsvirksomheden Cubenizer, som bruger Teknologisk Instituts faciliteter og specialister til udvikling af et helt nyt og innovativt slikkoncept. Her vil børn i fremtiden kunne producere det slik, de selv har skabt i en virtuel verden, hjemme på en digital slikprinter. Teknologisk Institut hjælper med udviklingen af den rigtige tekstur og smag på gelen til slikprinteren.

- For en start-up er hastighed og fremdrift afgørende. Det skal være let at gå til, og nye muligheder og ideer skal afprøves hurtigt. Det er derudover også afgørende at kunne få faglig sparring, da en start-up ikke har viden på alle områder. Det giver derfor god mening for en virksomhed som os, at Teknologisk Institut samler faciliteterne. One-stop-tilgangen gør det nemt, og derfor lægger vi flere og flere udviklingsopgaver hos Teknologisk Institut, siger Niklas Marschall fra Cubenizer.

Foodture Lab er ude af Agro Food Park ved udgangen af oktober, hvorefter der går nogle måneder med at genetablere laboratoriet inde i Aarhus.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

FF Skagen køber sildeproducent

Køber aktierne i Skagerak Pelagic af Skagerak Group

Aalborg Streetfood leder efter nye madsteder

Ung, dansk kok næsten til tops ved VM

Vækst i alle landsdele

Ind og ud af branchens ledelser i uge 42

Regeringen vil fjerne bøvlede regler for erhvervslivet

EU beskytter nu den mest danske af alle oste

Dårligt spinatår trækker regnskabet ned

Ny fabrik skal sende mælkepulver fra Hundested til Kina

Flere spisemuslinger kan være et miljøproblem

Varmt vand og krydderolie skal reducere madspild

Stifter af vinfirma konkurs

Intech lukkede aftaler på DanFish

Øl med rav, havtorn og hyben giver initiativpris til Thisted Bryghus

Michael Laudrups vinbiks øger resultat trods tab på kunder

Kinesere så på øl på Vestfyen

Lokale varer: Bagere får nye muligheder

Nyt samarbejde skal vinde forbrugernes gunst

Kunstner bliver restauratør igen

Leder efter madleverandør til 1.200 gymnasieelever

Dansk chokolade kåret til verdens bedste

Nu skal landets bedste take away-restaurant kåres

Nyt rådhuskøkken: Kontrasten er slående

1

Centralkøkken bruger 280.000 kroner på ny kæmpegryde

Midtjylland skriger på folk til restaurationsbranchen

Hjælp på vej: Flere bliver uddannet kok

52 Danish Crown-medarbejdere nedlægger arbejdet

Salat får folk til at kaste op

Sanovo skal banke hul i japanske æg

Nyt skattetjek af små og mellemstore virksomheder

DTU sætter sig helt sikkert på fødevarepris

Eksport: Oksekød og ingredienser kan blive stort i Japan

Virksomheder får mange flere påbud om ligestilling

Fiskedirektør har kronprinsen som rejsemakker i Japan

73.000 arbejdsulykker ikke anmeldt af arbejdsgiverne

Leverandørskifte styrker fynsk identitet

Viborg Streetfood satser på musik

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alt i instrumentering og slanger med fødevaregodkendelser og certifikater

Oplev Carsten Videcrantz fra Cisco Denmark på EOT: "Living in a Digital World"

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

God kundeservice og gratis strøm om natten

Stemningsvideo - AxFlow på HI messen

JUMO Sikkerhedstemperaturbegrænsere og –vagte

Ny serie af kompakte cylindre i rustfrit stål (316L)

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Tag med på akvakultur delegationstur til Iran d. 12.-14. november 2017

Mød Jacob Hübertz på EOT og bliv klogere på hvordan Vækstfonden støtter op om innovation og startups

Revit & AutoCAD - onsdags tips med Bjørg! Gratis Inspiration

Læs her og forøg dine chancer for at få ønskejobbet serveret!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

IO-Link fra Balluff

Rustfrit stål og dets betydning i den pneumatiske automatisering

Ara-El anbefaler PXN12C / DXN25C / DXN37C

Massivt fald i investeringerne i britisk bilproduktion

Stort udvalg i lagerreoler fra DENIOS!

Give Elementer har travlt med at levere lejeplader

RS Components introducerer innovative Fluke el-testere til brug under trang...

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dencon Foods - Higher level certificering

Luftpudefyld fra ALBE Emballage

Lynhurtig produktion og levering fra Kina

Send til en kollega

0.242