Foodture Lab holder flyttedag

Vil sikre optimale forhold for fødevareindustrien

Det gastronomiske innovationslaboratorium Foodture Lab, som Teknologisk Institut hidtil har drevet i Agro Food Park i udkanten af Aarhus, flytter inden længe ind hos Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus.

Dér har instituttet eksisterende laboratorier til fødevareudvikling, sensorik og analyser, og flytningen skal understøtte synergien mellem Foodture Lab og de øvrige fødevarefaciliteter. Ikke mindst bliver der fokus på øget synergi mellem udvikling af opskrifter og laboratorietest, oplyser Teknologisk Institut.

- Dermed sikres optimale udviklingsforhold for små og store virksomheder i fødevareindustrien i Danmark, konstaterer instituttet i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Med denne flytning kan virksomhederne i samarbejde med specialister på Teknologisk Institut gå hele vejen fra opskriftsudvikling i Foodture Lab til måling af den nye fødevares tekstur og holdbarhed til afprøvning på forbrugere og smagspanel på ét sted. På den måde kan udviklingsprocesserne foregå så komprimeret som muligt, så produkterne rammer markedet til tiden.

Centerchef Stig Groven, Center for Fødevareteknologi hosTeknologisk Institut, peger på, at den hidtidige fysiske adskillelse mellem Foodture Lab i Agro Food Park i Skejby og fødevarelaboratorierne i Aarhus har vist sig ikke at være hensigtsmæssig for virksomhederne.

- Der er behov for at kunne tilgå alle faciliteter og kompetencer på ét sted for at udvikle de rigtige produkter så hurtigt som muligt. Det tilbyder vi nu, når Foodture Lab flytter sammen med de øvrige fødevarefaciliteter, nævner han.

Slikfirma: Det giver god mening
Blandt de virksomheder, der byder flytningen velkommen, er opstartsvirksomheden Cubenizer, som bruger Teknologisk Instituts faciliteter og specialister til udvikling af et helt nyt og innovativt slikkoncept. Her vil børn i fremtiden kunne producere det slik, de selv har skabt i en virtuel verden, hjemme på en digital slikprinter. Teknologisk Institut hjælper med udviklingen af den rigtige tekstur og smag på gelen til slikprinteren.

- For en start-up er hastighed og fremdrift afgørende. Det skal være let at gå til, og nye muligheder og ideer skal afprøves hurtigt. Det er derudover også afgørende at kunne få faglig sparring, da en start-up ikke har viden på alle områder. Det giver derfor god mening for en virksomhed som os, at Teknologisk Institut samler faciliteterne. One-stop-tilgangen gør det nemt, og derfor lægger vi flere og flere udviklingsopgaver hos Teknologisk Institut, siger Niklas Marschall fra Cubenizer.

Foodture Lab er ude af Agro Food Park ved udgangen af oktober, hvorefter der går nogle måneder med at genetablere laboratoriet inde i Aarhus.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.257