23948sdkhjf

Foodture Lab holder flyttedag

Vil sikre optimale forhold for fødevareindustrien
Det gastronomiske innovationslaboratorium Foodture Lab, som Teknologisk Institut hidtil har drevet i Agro Food Park i udkanten af Aarhus, flytter inden længe ind hos Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus.

Dér har instituttet eksisterende laboratorier til fødevareudvikling, sensorik og analyser, og flytningen skal understøtte synergien mellem Foodture Lab og de øvrige fødevarefaciliteter. Ikke mindst bliver der fokus på øget synergi mellem udvikling af opskrifter og laboratorietest, oplyser Teknologisk Institut.

- Dermed sikres optimale udviklingsforhold for små og store virksomheder i fødevareindustrien i Danmark, konstaterer instituttet i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Med denne flytning kan virksomhederne i samarbejde med specialister på Teknologisk Institut gå hele vejen fra opskriftsudvikling i Foodture Lab til måling af den nye fødevares tekstur og holdbarhed til afprøvning på forbrugere og smagspanel på ét sted. På den måde kan udviklingsprocesserne foregå så komprimeret som muligt, så produkterne rammer markedet til tiden.

Centerchef Stig Groven, Center for Fødevareteknologi hosTeknologisk Institut, peger på, at den hidtidige fysiske adskillelse mellem Foodture Lab i Agro Food Park i Skejby og fødevarelaboratorierne i Aarhus har vist sig ikke at være hensigtsmæssig for virksomhederne.

- Der er behov for at kunne tilgå alle faciliteter og kompetencer på ét sted for at udvikle de rigtige produkter så hurtigt som muligt. Det tilbyder vi nu, når Foodture Lab flytter sammen med de øvrige fødevarefaciliteter, nævner han.

Slikfirma: Det giver god mening
Blandt de virksomheder, der byder flytningen velkommen, er opstartsvirksomheden Cubenizer, som bruger Teknologisk Instituts faciliteter og specialister til udvikling af et helt nyt og innovativt slikkoncept. Her vil børn i fremtiden kunne producere det slik, de selv har skabt i en virtuel verden, hjemme på en digital slikprinter. Teknologisk Institut hjælper med udviklingen af den rigtige tekstur og smag på gelen til slikprinteren.

- For en start-up er hastighed og fremdrift afgørende. Det skal være let at gå til, og nye muligheder og ideer skal afprøves hurtigt. Det er derudover også afgørende at kunne få faglig sparring, da en start-up ikke har viden på alle områder. Det giver derfor god mening for en virksomhed som os, at Teknologisk Institut samler faciliteterne. One-stop-tilgangen gør det nemt, og derfor lægger vi flere og flere udviklingsopgaver hos Teknologisk Institut, siger Niklas Marschall fra Cubenizer.

Foodture Lab er ude af Agro Food Park ved udgangen af oktober, hvorefter der går nogle måneder med at genetablere laboratoriet inde i Aarhus.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078