23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Midtjylland skriger på folk til restaurationsbranchen

Nyt uddannelsesforløb skal afhjælpe akut mangel på arbejdskraft

En lang række spisesteder og hoteller i Midtjylland mangler akut arbejdskraft, og det skal et nyt uddannelsesforløb nu gøre noget ved.

Forløbet, der hedder "Smag på hotel- og restaurationsbranchen", er udviklet af blandt andre Horesta i samarbejde med den lokale hotel- og restaurantskole, skriver Midtjyllands Avis. Formålet er at gøre ledige klar til at træde ind i branchen hurtigst muligt via et seks uger langt forløb, hvor de lærer om både køkken, service og rengøring. Derefter skal deltagerne ud i et fire-ugers praktikforløb.

Ifølge avisens oplysninger melder 70 procent af virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen i Midtjylland, at der er stor mangel på arbejdskraft - især når det kommer til faglærte kokke og tjenere. På den baggrund er antallet af udenlandske medarbejdere på områdets hoteller og restauranter mere end tredoblet i løbet af de seneste 10 år.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|