23948sdkhjf

Midtjylland skriger på folk til restaurationsbranchen

Nyt uddannelsesforløb skal afhjælpe akut mangel på arbejdskraft
En lang række spisesteder og hoteller i Midtjylland mangler akut arbejdskraft, og det skal et nyt uddannelsesforløb nu gøre noget ved.

Forløbet, der hedder "Smag på hotel- og restaurationsbranchen", er udviklet af blandt andre Horesta i samarbejde med den lokale hotel- og restaurantskole, skriver Midtjyllands Avis. Formålet er at gøre ledige klar til at træde ind i branchen hurtigst muligt via et seks uger langt forløb, hvor de lærer om både køkken, service og rengøring. Derefter skal deltagerne ud i et fire-ugers praktikforløb.

Ifølge avisens oplysninger melder 70 procent af virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen i Midtjylland, at der er stor mangel på arbejdskraft - især når det kommer til faglærte kokke og tjenere. På den baggrund er antallet af udenlandske medarbejdere på områdets hoteller og restauranter mere end tredoblet i løbet af de seneste 10 år.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062