23948sdkhjf

Slagteriarbejdere er i gang igen

Afsluttet strejke skyldtes arbejdspres og lønforhold
Strejken på Danish Crowns slagteri i Ringsted er slut - de 52 slagteri-arbejdere, som tirsdag gik i strejke, besluttede fredag at genoptage arbejdet.

Blandt årsagerne til arbejdsnedlæggelsen var en midlertidig, ny akkord, som de seneste syv måneder har pålagt arbejderne at udbene cirka 55 procent flere grise-forender om dagen for at få samme løn som tidligere. I den forbindelse er der kun blevet ansat 25 procent flere medarbejdere pr. produktionsbånd, skriver Sjællandske Medier.

Medarbejderne begærede en kontrolundersøgelse af akkorden iværksat i juni, men den er stadig ikke færdig, hvilket har bidraget til utilfredsheden.

Hos Danish Crown oplyser ledelsen, at tilrettelæggelsen af arbejdet under den nye akkord er godkendt af både medarbejderne og sikkerhedsudvalget, og ledelsen mener ikke, at den enkelte arbejder i den pågældende afdeling har fået mere at lave.

- De skærer på en anden måde, og der er en anden tilrettelæggelse af arbejdet, hvor hver enkelt medarbejder kan nå flere forender, fordi arbejdsopgaverne er fordelt på flere medarbejdere, forklarer pressechef hos Danish Crowen Jens Hansen til Sjællandske Medier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078