- Vi skifter knive hver anden time

Hollænder i Thyborøn kan fikse fileteringsmaskinen i søvne

Den nye fiskefiletfabrik i Thyborøn, Royal Norden Seafood, har masser af ekspertise at trække på straks fra begyndelsen.

Hollænderen Juriaan Romkes fungerer som daglig leder, indtil den rette dansker er fundet til posten, og Romkes ved stort set alt, hvad der er værd at vide om rødspætter og fileteringsmaskiner - han har været i branchen, siden han var en stor dreng, idet hans far driver en stor fiskevirksomhed i Holland.

Juriaan Romkes har brugt de seneste måneder på at finjustere maskineriet i Thyborøn, ikke mindst fileteringsmaskinen til fladfisk, en splinterny Baader 176, som er hjertet i produktionen. Den har kostet et par millioner kroner.

- Jeg kan gøre det her i søvne. Vi har tre andre af samme slags i Holland, konstaterer han, mens han piller ved maskinens mange knapper.

Klar til at udvide
Justeringen handler blandt andet om at indstille de otte knive, som skærer i hver enkelt fisk, efter at den er blevet målt som den første del af processen. Én skærer hovedet af, en anden snapper halen, og de seks øvrige får skåret rødspætten op i de rette portioner.

- De seks fileteringsknive skal altid være skarpe. så dem skifter vi hver anden time. De to andre knive kan vi nøjes med at skifte en gang om ugen, fortæller Juriaan Romkes.

Når fileterne kommer ud af maskinen, står et hold medarbejdere klar til at trimme fileterne, hvis der er en uønsket plet eller et ben, som skal fjernes. Der er i første omgang 8-10 ansatte, alle sammen hollændere fra familiens fabrik i Urk, men planen er, at de hurtigst muligt skal erstattes af danske ansatte.

Antallet kan der også blive ændret på inden længe: Royal Norden Seafood har god plads i produktionshallen, hvor der snildt kan opstilles en maskine mere af samme slags. Den kommer, hvis/når virksomheden får gang i salget til det nordiske marked, lader Juriaan Romkes forstå.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.196