- Vi skifter knive hver anden time

Hollænder i Thyborøn kan fikse fileteringsmaskinen i søvne

Den nye fiskefiletfabrik i Thyborøn, Royal Norden Seafood, har masser af ekspertise at trække på straks fra begyndelsen.

Hollænderen Juriaan Romkes fungerer som daglig leder, indtil den rette dansker er fundet til posten, og Romkes ved stort set alt, hvad der er værd at vide om rødspætter og fileteringsmaskiner - han har været i branchen, siden han var en stor dreng, idet hans far driver en stor fiskevirksomhed i Holland.

Juriaan Romkes har brugt de seneste måneder på at finjustere maskineriet i Thyborøn, ikke mindst fileteringsmaskinen til fladfisk, en splinterny Baader 176, som er hjertet i produktionen. Den har kostet et par millioner kroner.

- Jeg kan gøre det her i søvne. Vi har tre andre af samme slags i Holland, konstaterer han, mens han piller ved maskinens mange knapper.

Klar til at udvide
Justeringen handler blandt andet om at indstille de otte knive, som skærer i hver enkelt fisk, efter at den er blevet målt som den første del af processen. Én skærer hovedet af, en anden snapper halen, og de seks øvrige får skåret rødspætten op i de rette portioner.

- De seks fileteringsknive skal altid være skarpe. så dem skifter vi hver anden time. De to andre knive kan vi nøjes med at skifte en gang om ugen, fortæller Juriaan Romkes.

Når fileterne kommer ud af maskinen, står et hold medarbejdere klar til at trimme fileterne, hvis der er en uønsket plet eller et ben, som skal fjernes. Der er i første omgang 8-10 ansatte, alle sammen hollændere fra familiens fabrik i Urk, men planen er, at de hurtigst muligt skal erstattes af danske ansatte.

Antallet kan der også blive ændret på inden længe: Royal Norden Seafood har god plads i produktionshallen, hvor der snildt kan opstilles en maskine mere af samme slags. Den kommer, hvis/når virksomheden får gang i salget til det nordiske marked, lader Juriaan Romkes forstå.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Nyhedsbrev

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Sall Whisky Distillery har huset klar

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

Kartoffelmel er guld værd

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Ugens rokader i toppen af fødevarebranchen

Nemlig.com vil have sin del af madkasserne

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Er dine filtre klar til sommerferien?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

IATF 16949:2016 Specialist Transition

IATF 16949:2016 Specialist

Risk Management

Regenerative servomotorstyring op til 220kW

PKI Supply ønsker god sommer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Sådan gik det GTS-nettet i 2017

ISO 13485:2016 Opgraderingsseminar

Energieksperter slutter sig til Synergi

HF udvider med endnu en stærk kabelpartner

Skab tillid med klima ikon

Ny griber til samarbejdende robotter

Lille speciallås stor fleksibilitet

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

ISO 9001:2015 Opgraderingsseminar

Danske virksomheder har forbedret deres internationale konkurrenceevne, men...

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Send til en kollega

0.19