23948sdkhjf

Slagter Lampe vælter sig i medaljer

Nogle af pølserne er slet ikke til at stoppe
Den sønderjyske familievirksomhed Slagter Lampe er netop vendt hjem fra kødbranchens internationale fagmesse i Stuttgart, Süffa, med hele 13 medaljer og en ærespokal som anerkendelse for Haderslev-pølsernes kvalitet og gode smag.

Det blev til syv guldmedaljer, fem sølvmedaljer og en bronzemedalje samt en ærespokal i kategorien ”pølser”.

- Det er altid spændende at få sine produkter bedømt af en international fagjury og ikke mindre fantastisk, når det lykkes at få medaljer med hjem. Tyskerne er om nogen kendt for deres ekspertise inden for pølser, og det er da også med en vis æresfrygt, at vi deltager i tyske fagmesser med vores pølser, siger Steen Lampe, der er tredje generation i slagterfamilien.

- Vi udvikler løbende nye produkter og finder nye smagsvarianter inden for både pålægsprodukter og grillpølser, tilføjer han.

Blandt guldvinderne er en gammel kending - den sønderjyske kålpølse, som for tredje gang i træk fik guldmedalje fra den internationale fagmesse. Det betyder specielt meget for Slagter Lampe, da kålpølsen altid har været et af pølsemageriets førende produkter og har været med i alle tre generationer.

Udenlandsk inspiration
- Jeg finder inspiration på rejser i udlandet og messer som denne, hvor man ofte kan spotte en ny trend indenfor pølsemageri, fortæller Steen Lampe, der netop i år har lanceret en ny tapasserie, som er inspireret af Sydeuropas tapastradition.

- Salamierne er lidt mere tørre og modnes i op til seks uger. Vi udvælger specielle tarme, der sikrer en ensartet tørring af salamierne, som svinder 30-35 procent under modningsprocessen. Det er netop i den proces, at pølsenørderiet går op i en højere enhed, og mit job som pølsemager giver allermest mening, konstaterer sønderjyden.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078