23948sdkhjf

Kompakt robot pakker Castello-ost i Gjesing

Arlas mejeri i har med stor fordel installeret en Robot-In-A-Box fra Soco System
Succesen med Soco Systems kompakte pakkerobot har skabt interesse for at installere en ny robot på mejeriet.

Andre løsninger var blevet forkastet
Arlas mejeri i Gjesing havde analyseret muligheden for at installere traditionelle firarmsrobotter og pallelastere. Ideen var blevet forkastet, da det ikke var rentabelt. Pladshensyn betød endvidere, at der måtte store investeringer til for at får den nødvendige plads.

Løsningen på problemerne blev en Robot-In-A-Box fra Soco System. Den ultra kompakte robot har et langt mindre arbejdsområde end de modeller man tidligere havde overvejet ved Arla. Robotmålet bare var 2800 mm x 1800 mm x 2285 mm., en størrelse, der passede perfekt ind på det lille mejeri.

Ud over pladshensyn var et krav til Soco System et gribehoved, der i en operation kunne løfte akkumulerede kartoner fra båndet, adskille dem med nogle centimeter mellem søjlerne og placere dem præcist efter Arla Foods anvisninger. Disse krav er alfa og omega for at sikre, at de færdige paller, der skal køles, kan holde en ensartet temperatur i alle 571 kartoner på pallen. Dette krav levede robotten op til med en særlig multifunktionsgribehoved.

Ideen kom fra Merrild Kaffe
Inspirationen til at installerede den kompakte pakkerobot kom ved et tilfælde. En artikel om en af Soco-Systems robotter på Merrild Kaffe vakte den ellers skrinlagte interesse til live igen.

- Jeg spærrede øjnene op en gang mere, da jeg læste, at der var tale om et standard ”plug & play” produkt. Indtil da kendte jeg kun robotprojekter som tunge, komplicerede og ressourcekrævende. Det er jo ikke ligefrem et ”ingeniørprojekt”, som vi leder efter på et mejeri, hvor vi har al fokus på at sikre effektiv produktion og logistik, siger Benny Henriksen og forstætter, At Robot-In-A-Box håndterer både UK- og EU-paller er endnu en fordel for os.

God økonomi i robotten
Beregninger viste, at payback på Robot-In-A-Box var halvandet år. Den korte investeringshorisont betød, at der hurtigt blev truffet en beslutning. Robotten blev bestilt i marts 2010 og leveret i juni. Den følgende mandag morgen havde Arla Foods ryddet gulvet, og onsdag kørte hele systemet.

- Monteringsarbejdet begrænsede sig til 4 bolte i gulvet og tilkobling af Soco Systems flexibane til vores pakkemaskine. I dagene efter idriftsættelse arbejdede vi lidt med fintrimning af pallemønstre og tilpasning af pallehøjde, men det var ubetydeligt i forhold til andre robotprojekter, jeg har været med til, siger Benny Henriksen

Den anslåede besparelse ved at installere robotten ligger på 400.000 kr. årligt. Besparelsen og de positive erfaringer har gjort, at der nu budgetteret med en ny robot fra Soco-Systems i 2011.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111