Fra fiks ide til færdig fabrik på tre år

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

Cocktails: Nohrlund har store fremtidsplaner

Det er ikke længere nok at lange kolde fadøl og shots i plasticrør over bardisken på de mange festivaler rundt om i Danmark. I dag vil festivalgængerne have kvalitetscocktails og gourmetmad.

Den trend opfangede en gruppe venner i 2014, hvor de stiftede Nohrlund Cocktails, der producerer præmiksede, økologiske cocktails til festivaler, barer og cafeer.

Produktionen lå i Horsens, tapperiet i Ribe, lageret i Køge og kontoret i København. I takt med at Nohrlund Cocktails voksede, voksede også mængden af spildtid og frustrationer i den unge cocktail-virksomhed.

I marts samlede de hele værdikæden i Hvidovre, hvor Nordens første cocktailfabrik er blevet en realitet, og der bliver i år produceret 500.000 cocktails med rom, gin og vodka blandt op med økologiske bær som jordbær, havtorn og brombær.

Hvorfor er der et marked for præmiksede cocktails?

- Mange afholder sig fra at sælge gode kvalitetscocktails til festivaler eller på cafeer, fordi det tager lang tid, kræver kvalificeret arbejdskraft og risikoen for svind er stort. Vi har set en stor efterspørgsel på kvalitetscocktails, der smager godt og ensartet, siger Søren Aamund, direktør og partner i Nohrlund.

Hvordan er det at gå fra outsourcet produktion til egenproduktion?

- Tidligere lavede vi selv sirupper i et produktionslokale i Horsens, som så blev sendt til tapning i Ribe. Flere har sagt, at det er hovedløst at insistere på at samle hele sin produktion i stedet for løntapperi. Men jo tættere vi har produktionen inde på livet, jo bedre kan vi sikre kvaliteten, og det er det, der er vores eksistensberettigelse. Cocktails er et varmt produkt med sjæl. Her på fabrikken kan vi invitere vores kunder ind, hvis de gerne vil have en specialfremstillet cocktail, og de kan se, hvordan vi fremstiller produkterne.

Hvad er ambitionerne i Nohrlund?

- Vi skal fordoble vores vækst hvert år fremover. Vores maskiner kører ikke på fuld kapacitet, og vi har kvadratmeter til at udvide de næste år.

Hvad har været de største produktionsmæssige udfordringer?

- Ingen af hos har en teknisk baggrund. Jeg har taget en HTX med kemi og fysik, men elsker teknologi, og vil gerne vide hvorfor, når udstyret ikke virker. Vores råvarer er økologiske og varierer efter vind og vejr, så vi skal hele tiden justere vores grundopskrifter.

Hvordan har I opskaleret fra hjemmeproduktion til masseproduktion?

- Det har taget et års tid fra, vi startede med at sondere mulighederne til, at vi fik produktionen i gang. Det er mig, en studiekammerat og en studerende fra DTU Fødevareinstitut, der sammen har sammensat anlægget med delmaskiner fra Østrig, Tyskland, Holland. Nu kører produktionen og næste skridt er at opskalere resten af organisationen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.22