23948sdkhjf

Fra fiks ide til færdig fabrik på tre år

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

Cocktails: Nohrlund har store fremtidsplaner

Det er ikke længere nok at lange kolde fadøl og shots i plasticrør over bardisken på de mange festivaler rundt om i Danmark. I dag vil festivalgængerne have kvalitetscocktails og gourmetmad.

Den trend opfangede en gruppe venner i 2014, hvor de stiftede Nohrlund Cocktails, der producerer præmiksede, økologiske cocktails til festivaler, barer og cafeer.



Produktionen lå i Horsens, tapperiet i Ribe, lageret i Køge og kontoret i København. I takt med at Nohrlund Cocktails voksede, voksede også mængden af spildtid og frustrationer i den unge cocktail-virksomhed.

I marts samlede de hele værdikæden i Hvidovre, hvor Nordens første cocktailfabrik er blevet en realitet, og der bliver i år produceret 500.000 cocktails med rom, gin og vodka blandt op med økologiske bær som jordbær, havtorn og brombær.

Hvorfor er der et marked for præmiksede cocktails?

- Mange afholder sig fra at sælge gode kvalitetscocktails til festivaler eller på cafeer, fordi det tager lang tid, kræver kvalificeret arbejdskraft og risikoen for svind er stort. Vi har set en stor efterspørgsel på kvalitetscocktails, der smager godt og ensartet, siger Søren Aamund, direktør og partner i Nohrlund.

Hvordan er det at gå fra outsourcet produktion til egenproduktion?

- Tidligere lavede vi selv sirupper i et produktionslokale i Horsens, som så blev sendt til tapning i Ribe. Flere har sagt, at det er hovedløst at insistere på at samle hele sin produktion i stedet for løntapperi. Men jo tættere vi har produktionen inde på livet, jo bedre kan vi sikre kvaliteten, og det er det, der er vores eksistensberettigelse. Cocktails er et varmt produkt med sjæl. Her på fabrikken kan vi invitere vores kunder ind, hvis de gerne vil have en specialfremstillet cocktail, og de kan se, hvordan vi fremstiller produkterne.

Hvad er ambitionerne i Nohrlund?

- Vi skal fordoble vores vækst hvert år fremover. Vores maskiner kører ikke på fuld kapacitet, og vi har kvadratmeter til at udvide de næste år.

Hvad har været de største produktionsmæssige udfordringer?

- Ingen af hos har en teknisk baggrund. Jeg har taget en HTX med kemi og fysik, men elsker teknologi, og vil gerne vide hvorfor, når udstyret ikke virker. Vores råvarer er økologiske og varierer efter vind og vejr, så vi skal hele tiden justere vores grundopskrifter.

Hvordan har I opskaleret fra hjemmeproduktion til masseproduktion?

- Det har taget et års tid fra, vi startede med at sondere mulighederne til, at vi fik produktionen i gang. Det er mig, en studiekammerat og en studerende fra DTU Fødevareinstitut, der sammen har sammensat anlægget med delmaskiner fra Østrig, Tyskland, Holland. Nu kører produktionen og næste skridt er at opskalere resten af organisationen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Online Avis Arkiv

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Primoreels udstiller igen på Scanpack

Opnå besparelser og effektivisering med 100% elektriske produktionsmaskiner!

Hold buffeen varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi leverer hver uge nye svingkraner til alle typer virksomheder i hele Danmark

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Har du brug for at din maskine kan bremse sikkert ned?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt...

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Send til en kollega

0.235