Fra fiks ide til færdig fabrik på tre år

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

Cocktails: Nohrlund har store fremtidsplaner

Det er ikke længere nok at lange kolde fadøl og shots i plasticrør over bardisken på de mange festivaler rundt om i Danmark. I dag vil festivalgængerne have kvalitetscocktails og gourmetmad.

Den trend opfangede en gruppe venner i 2014, hvor de stiftede Nohrlund Cocktails, der producerer præmiksede, økologiske cocktails til festivaler, barer og cafeer.

Produktionen lå i Horsens, tapperiet i Ribe, lageret i Køge og kontoret i København. I takt med at Nohrlund Cocktails voksede, voksede også mængden af spildtid og frustrationer i den unge cocktail-virksomhed.

I marts samlede de hele værdikæden i Hvidovre, hvor Nordens første cocktailfabrik er blevet en realitet, og der bliver i år produceret 500.000 cocktails med rom, gin og vodka blandt op med økologiske bær som jordbær, havtorn og brombær.

Hvorfor er der et marked for præmiksede cocktails?

- Mange afholder sig fra at sælge gode kvalitetscocktails til festivaler eller på cafeer, fordi det tager lang tid, kræver kvalificeret arbejdskraft og risikoen for svind er stort. Vi har set en stor efterspørgsel på kvalitetscocktails, der smager godt og ensartet, siger Søren Aamund, direktør og partner i Nohrlund.

Hvordan er det at gå fra outsourcet produktion til egenproduktion?

- Tidligere lavede vi selv sirupper i et produktionslokale i Horsens, som så blev sendt til tapning i Ribe. Flere har sagt, at det er hovedløst at insistere på at samle hele sin produktion i stedet for løntapperi. Men jo tættere vi har produktionen inde på livet, jo bedre kan vi sikre kvaliteten, og det er det, der er vores eksistensberettigelse. Cocktails er et varmt produkt med sjæl. Her på fabrikken kan vi invitere vores kunder ind, hvis de gerne vil have en specialfremstillet cocktail, og de kan se, hvordan vi fremstiller produkterne.

Hvad er ambitionerne i Nohrlund?

- Vi skal fordoble vores vækst hvert år fremover. Vores maskiner kører ikke på fuld kapacitet, og vi har kvadratmeter til at udvide de næste år.

Hvad har været de største produktionsmæssige udfordringer?

- Ingen af hos har en teknisk baggrund. Jeg har taget en HTX med kemi og fysik, men elsker teknologi, og vil gerne vide hvorfor, når udstyret ikke virker. Vores råvarer er økologiske og varierer efter vind og vejr, så vi skal hele tiden justere vores grundopskrifter.

Hvordan har I opskaleret fra hjemmeproduktion til masseproduktion?

- Det har taget et års tid fra, vi startede med at sondere mulighederne til, at vi fik produktionen i gang. Det er mig, en studiekammerat og en studerende fra DTU Fødevareinstitut, der sammen har sammensat anlægget med delmaskiner fra Østrig, Tyskland, Holland. Nu kører produktionen og næste skridt er at opskalere resten af organisationen.

Mere om:


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food tech: Grib mulighederne i England

Harboe afviste private label-kunder

Hvordan læses en standard?

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Hanegal brugte forkert emballage

Nyhedsbrev

Jensens Bøfhus lancerer bøf-levering til døren

Hvordan bliver en standard til?

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

2

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Nyt destilleri skal allerede udvide

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Hvad er en standard?

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VPD ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

Året der gik for AVN Teknik!

Alexandra Instituttet står bag e-bog om IoT-sikkerhed

Julen varer lige til påske ...

NYT Mobilkøkken med mange muligheder fra Dansk Mobil Køkken

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Send til en kollega

0.212