Pakkerobotter står højt på ønskelisten

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Foodpeople skal ikke være "blinddumme" i forhold til ny teknologi, understreger direktøren

Man finder ikke mange maskiner i bagerikoncernen Foodpeoples produktion, bedyrer direktør og medejer Susanne Boye Nielsen.

Bløde surdeje og ingen tilsætningsstoffer harmonerer ganske enkelt dårligt med de industrielle dejmaskiner, der pt. findes på markedet.

- Det at lave et kompromisløst, økologisk håndværk hænger ikke særlig godt sammen med maskiner. En brøddej skal helst ligge til hævning i lang tid, og hvis dejen ligger 24 timer, bliver den virkelig følsom. Og det er rigtig svært at håndtere med maskiner, lyder det fra Susanne Boye Nielsen, som tilføjer:

- Derfor går vi den modsatte vej. Også i forhold til hvad Trianon tidligere har haft af maskiner.

- Vi skal ikke være blinddumme
Så selvom Foodpeople har ælte- og røremaskiner til at bearbejde dejen, er det derfra og ud til ovnen en overvejende manuel proces.

Man ville ganske enkelt ikke kunne opnå et tilsvarende resultat med maskiner, siger Susanne Boye Nielsen, som dog også understreger, at Foodpeople naturligvis ikke skal være "blinddumme":

- Der, hvor vi ikke tilfører værdi med hænderne, skal vi selvfølgelig ind og kigge på automation. Ellers ville vi jo ikke overleve, siger hun og uddyber:

- Og kan vi få mere effektive pakke- og skæremaskiner ind på linjen, skal vi selvfølgelig kigge på det. Eller afvejningssystemer til mel, så bagerne ikke skal slæbe rundt på tunge melsække. Det tilfører alligevel ikke værdi.

Overvejer pakkerobotter
Pakningen af de færdigbagte brød er et eksempel på en proces, som Susanne Boye Nielsen gerne så blev automatiseret på sigt.

- På pakkedelen kunne jeg rigtig godt tænke mig nogle robotter. Lønnen er vores dyreste ressource, og kan vi ikke tilføre værdi ved at pakke et brød i hånden, skal vi da kigge på alle tænkelige muligheder, siger hun.

- Vi er der ikke endnu, men vi kommer da helt sikkert til at kigge på det på sigt.

Mere om:


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food tech: Grib mulighederne i England

Harboe afviste private label-kunder

Hvordan læses en standard?

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Jensens Bøfhus lancerer bøf-levering til døren

Nyhedsbrev

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

Hanegal brugte forkert emballage

Hvordan bliver en standard til?

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

2

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Nyt destilleri skal allerede udvide

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Hvad er en standard?

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VPD ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

Året der gik for AVN Teknik!

Alexandra Instituttet står bag e-bog om IoT-sikkerhed

Julen varer lige til påske ...

NYT Mobilkøkken med mange muligheder fra Dansk Mobil Køkken

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Send til en kollega

0.584