23948sdkhjf

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Foodpeople skal ikke være "blinddumme" i forhold til ny teknologi, understreger direktøren

Man finder ikke mange maskiner i bagerikoncernen Foodpeoples produktion, bedyrer direktør og medejer Susanne Boye Nielsen.

Bløde surdeje og ingen tilsætningsstoffer harmonerer ganske enkelt dårligt med de industrielle dejmaskiner, der pt. findes på markedet.



- Det at lave et kompromisløst, økologisk håndværk hænger ikke særlig godt sammen med maskiner. En brøddej skal helst ligge til hævning i lang tid, og hvis dejen ligger 24 timer, bliver den virkelig følsom. Og det er rigtig svært at håndtere med maskiner, lyder det fra Susanne Boye Nielsen, som tilføjer:

- Derfor går vi den modsatte vej. Også i forhold til hvad Trianon tidligere har haft af maskiner.

- Vi skal ikke være blinddumme
Så selvom Foodpeople har ælte- og røremaskiner til at bearbejde dejen, er det derfra og ud til ovnen en overvejende manuel proces.

Man ville ganske enkelt ikke kunne opnå et tilsvarende resultat med maskiner, siger Susanne Boye Nielsen, som dog også understreger, at Foodpeople naturligvis ikke skal være "blinddumme":

- Der, hvor vi ikke tilfører værdi med hænderne, skal vi selvfølgelig ind og kigge på automation. Ellers ville vi jo ikke overleve, siger hun og uddyber:

- Og kan vi få mere effektive pakke- og skæremaskiner ind på linjen, skal vi selvfølgelig kigge på det. Eller afvejningssystemer til mel, så bagerne ikke skal slæbe rundt på tunge melsække. Det tilfører alligevel ikke værdi.

Overvejer pakkerobotter
Pakningen af de færdigbagte brød er et eksempel på en proces, som Susanne Boye Nielsen gerne så blev automatiseret på sigt.

- På pakkedelen kunne jeg rigtig godt tænke mig nogle robotter. Lønnen er vores dyreste ressource, og kan vi ikke tilføre værdi ved at pakke et brød i hånden, skal vi da kigge på alle tænkelige muligheder, siger hun.

- Vi er der ikke endnu, men vi kommer da helt sikkert til at kigge på det på sigt.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Online Avis Arkiv

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Primoreels udstiller igen på Scanpack

Opnå besparelser og effektivisering med 100% elektriske produktionsmaskiner!

Hold buffeen varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi leverer hver uge nye svingkraner til alle typer virksomheder i hele Danmark

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Har du brug for at din maskine kan bremse sikkert ned?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt...

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Send til en kollega

0.246