23948sdkhjf

Designere skal skyde Easyfood ind på kunderne i kaffebaren

Easyfood har blikket stift rettet mod kaffebarernes trendy forbrugere

Hos den fremadstormende bagerivirksomhed Easyfood i Kolding har man nedlagt marketingafdelingen. Den findes ganske enkelt ikke mere.

I stedet har man oprettet en innovationsafdeling, hvor produktudviklere, kommunikationsfolk, marketingspecialister og designere arbejder sammen på kryds og tværs i bestræbelserne på at ramme bagervirksomhedens målgrupper lige i øjet - eller munden om man vil.

Easyfood fremstiller convenience-bagværk til blandt andet tankstationer, supermarkeder og cafeer, og selvom det er førstnævnte, der fylder mest i det segment lige nu, har Easyfood i endnu højere grad blikket rettet mod et andet segment: Kaffebarerne. Eller coffeeshop-segmentet, om man vil.

- Forbrugerne i det segment er interessante, fordi de rykker først på nye trends. Som så bevæger sig nedad til andre forbrugere bagefter. Den sikre vej her og nu er tankstationerne og bagerne, men kaffebarerne vil på den lange bane give pote, forklarer designerleder Benthe Hilligsø.

Den vigtige historiefortælling
Benthe Hilligsø udgør sammen med kollegaen Maja Skall den designduo, der blandt andet skal hjælpe Easyfood til i endnu højere grad at få sine kanelsnurrer og cookies ind i montrerne hos Starbucks, Espresso House og de andre kæder.

Her er designtænkning ét af håndtagene i Easyfoods ovn. Det er et begreb, som hos Easyfood omfatter discipliner som etnografi, antropologi og kommunikation. Der arbejdes med målgruppesegmentering i form af såkaldte personaer, brugerinddragelse og det at binde det enkelte produkt op på en større historiefortælling via gennemtænkt emballering, varedeklaration og den måde, produktet ellers præsenteres på i montren.

- Easyfood som virksomhed er faktisk bygget op omkring designtænkning. Og var det også inden, vi designere kom til, som Benthe Hilligsø udtrykker det.

Produktet skal tale for sig selv
Især historiefortællingen og iscenesættelsen af produktet er altafgørende, hvis det skal kunne finde vej ind gennem kaffebarernes nåleøje, hvor udvalget er langt mere begrænset end på tankstationerne.

Produktet skal ganske enkelt være nemt at afkode for både ekspedient og forbruger, fortæller Maja Skall. En forkert placering i montren eller et skilt, der vender forkert, kan være afgørende for, at kunden vælger et andet produkt i de få sekunder, beslutningsprocessen ved kassen ofte kun varer.

- Vi har bare fundet ud af gang på gang, at produkterne skal tale for sig selv. Hvis ikke produktet præsenterer sig flot, kan det groft sagt være lige meget, om produktet smager godt, siger Maja Skall.

Mange led skal overtales
Et af de produkter, som Easyfood tidligere har haft succes med til kaffebarssegmentet, er nogle såkaldte quinoa-crunches med enten chokolade eller tranebær fra produktkategorien "Tø op & servér".

Men uanset hvad er vejen ind i kaffebarernes montre lang og besværlig.

- Det er svært, fordi de har et begrænset udvalg. Du skal udvikle et produkt, som kan tage en plads fra et andet produkt. Og der er rigtig mange led, vi skal overtale undervejs i form af grossisten, kæden og forbrugerne, siger Benthe Hilligsø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078