23948sdkhjf

Flot regnskab fra Rose Poultry

Virksomheden har formået at vende sidste års underskud til overskud.
Selskabets omsætning på 1.625 mio. kr. ligger stort set på niveau med året før, hvorimod bundlinjen nu er med sorte tal. Virksomheden har således vendt underskuddet i 2008/09 på 16,3 mio. kr. til et overskud på 13,3 mio. kr.

Stabile markeds- og foderpriser øger indtjeningen
Den positive udvikling skyldes bl.a., at der i første halvår af regnskabsåret har været forholdsvise stabile markedspriser og en flad udvikling i foderpriserne, der har stabiliseret indtjeningen i selskabet samt hos kyllingeproducenterne. Andet halvår har derimod været præget af stigninger i foderpriser, der har nødvendiggjort markante stigninger i afregningsprisen for slagtekyllinger for at sikre en konkurrencedygtig afregning.

Store investeringer
Der er i 2009/10 gennemført betydelige investeringer i produktionen for at opnå fortsatte driftsøkonomiske og kvalitetsmæssige forbedringer. De samlede investeringer i materielle anlægsaktiver udgjorde ca. 33 mio. kr. Det høje investeringsniveau skal sikre en effektiv, rentabel og lønsom kyllingeproduktion i Danmark, oplyser selskabet.

Hjemmemarkedet er presset
Markedsforholdene på de strategiske markeder er konkurrenceprægede, hvor især hjemmemarkedet presses af øget import af udenlandske produkter. Største usikkerhed for virksomheden ligger fortsat i udviklingen på foderpriserne, samt forekomsten af fjerkræsygdomme såvel inden for som uden for landets grænser, der ligeledes udgør en generel risiko for erhvervet.

Fra 2008 har danske virksomheder skullet efterleve nye nationale regler for total fjernelse af salmonella i kyllingekød. Den danske stat har ansøgt EU om en sådan særstatus, som også vil bevirke, at Danmark kan stille krav om fravær af salmonella i importeret udenlandsk hønse- og kyllingekød.

- Vi vurderer, at de samlede økonomiske effekter af særordningen vil være positiv for virksomheden, når den gennemføres, lyder udmeldingen fra ledelsen.

Der er på tidspunktet for udsendelse af regnskabet fortsat ikke nogen afklaring fra politisk side om, hvorvidt en særstatus kan opnås.

Den fortløbende effektivisering af produktionen og markedsføring forventes at resultere i forøget konkurrencekraft i det kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126