23948sdkhjf

Fynbo Foods ramt af medarbejdermangel og vilde jordbærpriser

Men nu skal årlige millioninvesteringer skrue op for blusset

Den nordjyske marmeladeproducent Fynbo Foods endte regnskabsåret 2016/17 med sit dårligste resultat i årevis - et overskud på 1,7 millioner kroner efter skat. Og nedgangen skyldes ikke mindst en mangel på dygtige folk, fastslår ledelsen i bemærkningerne til regnskabet.

- Det generelle højere aktivitetsniveau i samfundet vanskeliggjorde rekrutteringen af kvalificerede medarbejdere, hvilket betød, at væksten aftog i forhold til tidligere. Hverken omsætning eller resultat levede derfor op til budgettet, hvorfor ledelsen anser resultatet for mindre tilfredsstillende, hedder det.

Direktør Richard Fynbo uddyber over for Food Supply, at problemet har været at finde de rette specialister.

- Og det vil i vores verden sige folk til kvalitetsafdelingen og produktudviklingen samt dygtige sælgere. Men problemet er løst nu - vi har fået de rigtige folk ind, så holdet er klart, siger Richard Fynbo, der har lige knap 100 medarbejdere på fabrikken i Vrå.

Dermed erklærer han sig også klar til fremtiden, som kommer til at indeholde store investeringer i nyt produktionsudstyr.

- Vi byggede jo 5.000 kvadratmeter til for et års tid siden, og nu skal vi i gang med at fylde isenkram ind i de nye haller. Der bliver tale om et to-cifret millionbeløb om året i de kommende år. Det vil give os mulighed for at fordoble kapaciteten over de næste to år, siger direktøren. Han tilføjer, at de nye produktionslinjer svarer til dem, Fynbo Foods i forvejen råder over, så det i bund og grund handler om at skrue op for mængderne.

Katastrofal høst
Selv om kapaciteten således skulle være fordoblet om et par år, regner Richard Fynbo ikke med, at virksomheden kan afsætte så store mængder lige med det første. Han anslår, at salget først vil være fordoblet om fem-seks år.

- Vi har altid en ambition om at at have en årlig vækst på 15 procent, konstaterer han, men erkender også, at det lige nu er lidt op ad bakke. Det skyldes i høj grad det, han kalder en katastrofal høst og deraf følgende enorme prisstigninger på langt de fleste råvarer – eksempelvis jordbær og
kirsebær.

- I år steg jordpriserne med 43 procent, og jordbær udgår cirka halvdelen af vores råvarer. Normalt er det sådan, at når én høst slår fejl, så bliver det opvejet af godt udbytte på mange andre typer frugt - lige som det med gyngerne og karrusellerne. Men i år har stort set kun været karruseller, nævner Richard Fynbo.

Da Fynbo Foods allerede i år har købt store mængder råvarer ind til det nye regnskabsårs produktion, vil prisniveauet også smitte af dér. Derfor forventer direktøren heller ikke noget kanonregnskab for 2017/18.

- Det bliver lidt bedre, men vi kommer ikke helt tilbage på sporet i indeværende regnskabsår, forudser han.

I regnskabsåret 2016/17 steg bruttoresultatet fra 33,7 millioner til 36,3 millioner kroner, mens driftsresultatet faldt fra 3,4 til 2,5 millioner.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Nyhedsbrev

Gærende gløgg kaldt retur

Online Avis Arkiv

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Send til en kollega

0.221