Fynbo Foods ramt af medarbejdermangel og vilde jordbærpriser

Men nu skal årlige millioninvesteringer skrue op for blusset

Den nordjyske marmeladeproducent Fynbo Foods endte regnskabsåret 2016/17 med sit dårligste resultat i årevis - et overskud på 1,7 millioner kroner efter skat. Og nedgangen skyldes ikke mindst en mangel på dygtige folk, fastslår ledelsen i bemærkningerne til regnskabet.

- Det generelle højere aktivitetsniveau i samfundet vanskeliggjorde rekrutteringen af kvalificerede medarbejdere, hvilket betød, at væksten aftog i forhold til tidligere. Hverken omsætning eller resultat levede derfor op til budgettet, hvorfor ledelsen anser resultatet for mindre tilfredsstillende, hedder det.

Direktør Richard Fynbo uddyber over for Food Supply, at problemet har været at finde de rette specialister.

- Og det vil i vores verden sige folk til kvalitetsafdelingen og produktudviklingen samt dygtige sælgere. Men problemet er løst nu - vi har fået de rigtige folk ind, så holdet er klart, siger Richard Fynbo, der har lige knap 100 medarbejdere på fabrikken i Vrå.

Dermed erklærer han sig også klar til fremtiden, som kommer til at indeholde store investeringer i nyt produktionsudstyr.

- Vi byggede jo 5.000 kvadratmeter til for et års tid siden, og nu skal vi i gang med at fylde isenkram ind i de nye haller. Der bliver tale om et to-cifret millionbeløb om året i de kommende år. Det vil give os mulighed for at fordoble kapaciteten over de næste to år, siger direktøren. Han tilføjer, at de nye produktionslinjer svarer til dem, Fynbo Foods i forvejen råder over, så det i bund og grund handler om at skrue op for mængderne.

Katastrofal høst
Selv om kapaciteten således skulle være fordoblet om et par år, regner Richard Fynbo ikke med, at virksomheden kan afsætte så store mængder lige med det første. Han anslår, at salget først vil være fordoblet om fem-seks år.

- Vi har altid en ambition om at at have en årlig vækst på 15 procent, konstaterer han, men erkender også, at det lige nu er lidt op ad bakke. Det skyldes i høj grad det, han kalder en katastrofal høst og deraf følgende enorme prisstigninger på langt de fleste råvarer – eksempelvis jordbær og
kirsebær.

- I år steg jordpriserne med 43 procent, og jordbær udgår cirka halvdelen af vores råvarer. Normalt er det sådan, at når én høst slår fejl, så bliver det opvejet af godt udbytte på mange andre typer frugt - lige som det med gyngerne og karrusellerne. Men i år har stort set kun været karruseller, nævner Richard Fynbo.

Da Fynbo Foods allerede i år har købt store mængder råvarer ind til det nye regnskabsårs produktion, vil prisniveauet også smitte af dér. Derfor forventer direktøren heller ikke noget kanonregnskab for 2017/18.

- Det bliver lidt bedre, men vi kommer ikke helt tilbage på sporet i indeværende regnskabsår, forudser han.

I regnskabsåret 2016/17 steg bruttoresultatet fra 33,7 millioner til 36,3 millioner kroner, mens driftsresultatet faldt fra 3,4 til 2,5 millioner.
Mere om:


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food tech: Grib mulighederne i England

Harboe afviste private label-kunder

Hvordan læses en standard?

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Jensens Bøfhus lancerer bøf-levering til døren

Nyhedsbrev

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

Hanegal brugte forkert emballage

Hvordan bliver en standard til?

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

2

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Nyt destilleri skal allerede udvide

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Hvad er en standard?

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VPD ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

Året der gik for AVN Teknik!

Alexandra Instituttet står bag e-bog om IoT-sikkerhed

Julen varer lige til påske ...

NYT Mobilkøkken med mange muligheder fra Dansk Mobil Køkken

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Send til en kollega

0.237