23948sdkhjf

Bliv klogere på harske fødevarer

Gratis webinar sætter fokus på nye ilt-teknologier

Ilt forringer alle fødevarer, men der er mulighed for at beskytte sig mod harskning.

Det konstaterer teknologisk Institut, som på et gratis webinar torsdag 7. december vil gøre alle interesserede klogere på sagen.

Harskning, også kaldet oxidation, sættes som regel i gang af belysning eller af enzymer i fødevarer - eller det kan skyldes fødevarerne naturlige indhold af metaller, som eksempelvis jern i kød.

- Oxidation ødelægger ikke kun smag og lugt, det omdanner også fedtstoffer og kolesterol til sundhedsskadelige forbindelser, giver vitamintab og kan ødelægge proteiner gennem krydsbinding. For kødprodukter er misfarvning første tegn på oxidation, der senere leder til nedbrydning af fedt og giver dårlig, harsk smag og lugt. Specielt udsatte fødevarer er findelte og varmebehandlede produkter som farsprodukter, fedtrige fisk og tørrede produkter som chips, nødder og pulversupper, nævner Fødevarestyrelsen i oplægget til webinaret.

- Ilts påvirkning af fødevarer kan forsinkes med højt indhold af antioxidanter/tilsætningsstoffer, god emballage og pakkeproces. Men emballage og pakkeproces er ofte ikke nok til at beskytte udsatte fødevarer tilstrækkeligt. Iltabsorbere kan give den nødvendige ekstra beskyttelse. Teknologien inden for iltabsorbere udvikler sig hele tiden, og ikke mindst i kraft af implementering af nanoteknologi til fødevarekontakt, hedder det også.

På webinaret, der foregår i tidsrummet 13-14, vil det blandt andet blive gennemgået, hvilke muligheder der findes, hvordan de testes, og hvilke teknologer der er mest lovende.

Tilmeldingvia dette link: Ilt-webinar 7. december


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Nyhedsbrev

Gærende gløgg kaldt retur

Online Avis Arkiv

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Send til en kollega

0.255