Bliv klogere på harske fødevarer

Gratis webinar sætter fokus på nye ilt-teknologier

Ilt forringer alle fødevarer, men der er mulighed for at beskytte sig mod harskning.

Det konstaterer teknologisk Institut, som på et gratis webinar torsdag 7. december vil gøre alle interesserede klogere på sagen.

Harskning, også kaldet oxidation, sættes som regel i gang af belysning eller af enzymer i fødevarer - eller det kan skyldes fødevarerne naturlige indhold af metaller, som eksempelvis jern i kød.

- Oxidation ødelægger ikke kun smag og lugt, det omdanner også fedtstoffer og kolesterol til sundhedsskadelige forbindelser, giver vitamintab og kan ødelægge proteiner gennem krydsbinding. For kødprodukter er misfarvning første tegn på oxidation, der senere leder til nedbrydning af fedt og giver dårlig, harsk smag og lugt. Specielt udsatte fødevarer er findelte og varmebehandlede produkter som farsprodukter, fedtrige fisk og tørrede produkter som chips, nødder og pulversupper, nævner Fødevarestyrelsen i oplægget til webinaret.

- Ilts påvirkning af fødevarer kan forsinkes med højt indhold af antioxidanter/tilsætningsstoffer, god emballage og pakkeproces. Men emballage og pakkeproces er ofte ikke nok til at beskytte udsatte fødevarer tilstrækkeligt. Iltabsorbere kan give den nødvendige ekstra beskyttelse. Teknologien inden for iltabsorbere udvikler sig hele tiden, og ikke mindst i kraft af implementering af nanoteknologi til fødevarekontakt, hedder det også.

På webinaret, der foregår i tidsrummet 13-14, vil det blandt andet blive gennemgået, hvilke muligheder der findes, hvordan de testes, og hvilke teknologer der er mest lovende.

Tilmeldingvia dette link: Ilt-webinar 7. december
Mere om:


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food tech: Grib mulighederne i England

Harboe afviste private label-kunder

Hvordan læses en standard?

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Jensens Bøfhus lancerer bøf-levering til døren

Nyhedsbrev

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

Hanegal brugte forkert emballage

Hvordan bliver en standard til?

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

2

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Nyt destilleri skal allerede udvide

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Hvad er en standard?

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VPD ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

Året der gik for AVN Teknik!

Alexandra Instituttet står bag e-bog om IoT-sikkerhed

Julen varer lige til påske ...

NYT Mobilkøkken med mange muligheder fra Dansk Mobil Køkken

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Send til en kollega

0.249