Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Det er lidt af et mesterværk, fastslår bryggeriet

Efter flere års forarbejde erklærer Svaneke Bryghus sig nu 100 procent økologisk.

At forberedelserne har taget lang tid kommer ikke bag på bryghuset: Nye leverandører af malt og humle skulle findes, samtidig med at forsyningssikkerheden skulle garanteres.

- Brygmester Jan Paul har eksperimenteret med og testet de nye råvarer for at kvalitetssikre øllet. Smagspaneler har løbende fulgt processen og været med til at sikre, at de økologiske varianter kunne måle sig med de oprindelige bryg. En balancegang, der er svær at mestre, men som er lykkedes for Jan Paul. Derfor smager en Mørk Guld stadig, som den altid har gjort. Og det er lidt af et mesterværk, fastslår bryggeriet i en pressemeddelelse.

- At ændre på ingredienserne slår øllet ud af kurs. At genfinde øllets balance har krævet mange timer i laboratoriet, fortæller Jan Paul.

I år har Svaneke Bryghus lanceret flere økologiske varianter som SolskinsAle og Don’t Worry for at teste forbrugernes respons på økologi. Begge varianter er blevet taget rigtigt godt imod.

Konkurrencefordel
Økologi lå ikke i kortene, da Svaneke Bryghus begyndte med at brygge øl i år 2000, men det blev overvejet i forbindelse med udvidelsen og etableringen af det professionelle bryggeri i 2007. På det tidspunkt vurderede Jan Paul, at den danske økologiske malt ikke levede op til kravene, og at leveringssikkerheden var tvivlsom. Derfor valgte bryggeriet at brygge på konventionelle danske råvarer frem for at importere økologiske råvarer fra udlandet.

Det bornholmske bryghus har altid været med til at præge udviklingen i det danske specialølmarked, mener direktør Daniel Barslund.

- Svaneke Bryghus var i 2000 blandt de første mikrobryggerier i Danmark. I 2007 var vi de første til at bygge et eget topprofessionelt bryggeri med en meget kyndig brygmester ved vores side. Nu kan Svaneke Bryghus bryste sig af at være et af de få 100 procent økologiske bryggerier i Danmark, og det giver en konkurrencefordel, siger han.


Mere om:


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food tech: Grib mulighederne i England

Harboe afviste private label-kunder

Hvordan læses en standard?

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Jensens Bøfhus lancerer bøf-levering til døren

Nyhedsbrev

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

Hanegal brugte forkert emballage

Hvordan bliver en standard til?

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

2

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Nyt destilleri skal allerede udvide

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Hvad er en standard?

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VPD ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

Året der gik for AVN Teknik!

Alexandra Instituttet står bag e-bog om IoT-sikkerhed

Julen varer lige til påske ...

NYT Mobilkøkken med mange muligheder fra Dansk Mobil Køkken

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Send til en kollega

0.209