Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Det er lidt af et mesterværk, fastslår bryggeriet

Efter flere års forarbejde erklærer Svaneke Bryghus sig nu 100 procent økologisk.

At forberedelserne har taget lang tid kommer ikke bag på bryghuset: Nye leverandører af malt og humle skulle findes, samtidig med at forsyningssikkerheden skulle garanteres.

- Brygmester Jan Paul har eksperimenteret med og testet de nye råvarer for at kvalitetssikre øllet. Smagspaneler har løbende fulgt processen og været med til at sikre, at de økologiske varianter kunne måle sig med de oprindelige bryg. En balancegang, der er svær at mestre, men som er lykkedes for Jan Paul. Derfor smager en Mørk Guld stadig, som den altid har gjort. Og det er lidt af et mesterværk, fastslår bryggeriet i en pressemeddelelse.

- At ændre på ingredienserne slår øllet ud af kurs. At genfinde øllets balance har krævet mange timer i laboratoriet, fortæller Jan Paul.

I år har Svaneke Bryghus lanceret flere økologiske varianter som SolskinsAle og Don’t Worry for at teste forbrugernes respons på økologi. Begge varianter er blevet taget rigtigt godt imod.

Konkurrencefordel
Økologi lå ikke i kortene, da Svaneke Bryghus begyndte med at brygge øl i år 2000, men det blev overvejet i forbindelse med udvidelsen og etableringen af det professionelle bryggeri i 2007. På det tidspunkt vurderede Jan Paul, at den danske økologiske malt ikke levede op til kravene, og at leveringssikkerheden var tvivlsom. Derfor valgte bryggeriet at brygge på konventionelle danske råvarer frem for at importere økologiske råvarer fra udlandet.

Det bornholmske bryghus har altid været med til at præge udviklingen i det danske specialølmarked, mener direktør Daniel Barslund.

- Svaneke Bryghus var i 2000 blandt de første mikrobryggerier i Danmark. I 2007 var vi de første til at bygge et eget topprofessionelt bryggeri med en meget kyndig brygmester ved vores side. Nu kan Svaneke Bryghus bryste sig af at være et af de få 100 procent økologiske bryggerier i Danmark, og det giver en konkurrencefordel, siger han.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.213