Kokken & Jomfruen har på trods af en lavere bruttofortjeneste end året før, formået at øge resultatet før renter. Grobunden til dette skyldes ifølge Kokken & Jomfruens direktør, Henrik Nygaard, stort fokus på kvalitet og effektivisering.
- Vi har gennem de seneste år fokuseret meget på at optimere alle arbejdsgange i virksomheden. Det drejer sig både om effektivisering, at maden gøres færdig så tæt på spisetidspunktet som overhovedet muligt samt en generel kvalitetsforbedring. Alle disse ændringer er helt sikkert væsentlige årsager til det øgede resultat, vi har skabt. De har nemlig bevirket, at vi nu får langt færre reklamationer end tidligere - både over maden, pakkefejl m.m., forklarer direktøren.
Bruttofortjenesten blev i perioden 1. juli 2009 til 30. juni 2010 34,5 mio. kr. mod 38,4 mio. kr. året før. Koncernens driftsresultat før renter og skat er vokset fra 7,1 mio. kr. tl 7,7 mio. kr.
Den stabile og positive periode Kokken & Jomfruen har haft de senere år har bevirket, at de er klar til også at vækste i udlandet.
- Vi har en stabil forretning i Danmark og så nogle spændende muligheder for at udvikle vores koncept i Norge. Derfor tager vi nu springet og starter en franchiseafdeling op i Norge, udtaler direktøren.
- Det er vores tidligere afdelingschef i Århus, Ole Lødøen, der skal stå for franchise-konceptet. Han er nordmand og kender derfor en masse til, hvordan det hele fungerer i Norge. Så det er et projekt, vi har store forventninger til, slutter Henrik Nygaard.