Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Forskere ser insekter som en vigtig fødevare, hvis hele Jordens befolkning skal blive mætte i fremtiden.

Næsten en tredjedel af de danske forbrugere er villige til at putte græshopper, melorme og fårekyllinger på tallerknen.

Det viser en ny undersøgelse, hvor forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet har set nærmere på danskernes villighed til at spise insekter.

28 procent af de adspurgte i undersøgelsen var positive over for at spise insekter. Langt størstedelen af dem var mænd og de fleste af dem højtuddannede.

Til gengæld var 23 procent af forbrugerne direkte modstandere af at spise insekter og forbandt det med væmmelse.

- Vi fandt også, at forbrugere, der har smagt insekter før, er mere positivt stemt over for at prøve dem igen, siger videnskabelig assistent Pernille N. Videbæk fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Hun er en af forfatterne bag rapporten.

Undersøgelsen har vist, at forbrugerne i høj grad foretrækker, at insekterne er forarbejdede i de produkter, som de skal spise. Det kan eksempelvis være insektmel.

De er ikke særligt begejstrede for at begynde at bruge hele insekter i deres kost.

Læs også: Irma sætter insekter på menuen

Samtidig har emballagen på insektprodukterne også stor betydning.

Hvis der er billeder af hele insekter på pakken, er forbrugerne mindre tilbøjelige til at have lyst til at spise dem.

Årsagen til, at det er relevant at se på lysten til at spise insekter, er, at de i stigende grad ses som en mulig ny fødevare, hvis alle på Jorden skal blive mætte i fremtiden.

Læs også: Enorm lander aftale med Dansk Supermarked

Insekter er rige på protein og belaster miljøet væsentligt mindre end andre proteinkilder.

Det ser dog ikke ud til at gøre en forskel, at forbrugerne får information om, at insekter er sunde, og at de belaster klimaet mindre.

- Det er et problem, at insektspisning bliver opfattet som ulækkert i samfundet generelt, for det gør, at man er mindre tilbøjelig til selv at ville prøve at spise dem, siger Pernille N. Videbæk.

/ritzau/
Mere om: Insekter


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.237