23948sdkhjf

Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Fire år efter han stiftede den særdeles ambitiøse insektvirksomhed Enorm er iværksætteren Lasse Hinrichsen nu på vej ud af branchen.

Han har opsagt sit job som udviklingsdirektør i Enorm og træder i den forbindelse også ud af bestyrelsen.

- Det er meget udramatisk. Lasse vil bare gerne prøve noget andet, siger Jane Lind Sam, den anden af Enorms to direktører.

Hun kom ind i firmaets ledelse og ejerkreds, da hendes far, Carsten Lind Pedersen, i efteråret 2016 købte majoriteten i det dengang ny-etablerede insekt-foretagende.

Carsten Lind Pedersen har investeret cirka 30 millioner kroner i Enorm, som dels laver snackbars baseret på insekter, dels er i fuld gang med at udvikle en storstolet produktion af insektmel til i første omgang fiskefoder.

Ni tons om ugen
Sidstnævnte foregår i to store larvestalde i Flemming i Østjylland. Dér har Enorm ifølge Jane Lind Sam p.t. en kapacitet på ni tons larver fra black soldier-fluer om ugen, men målet er at nå op på at producere 30 tons om dagen

- Vi har ikke solgt noget insektmel endnu; der er stadig tale om en udviklingsproduktion, som går ud på at få beskrevet det kommercielle projekt. Omkring oktober skulle vi gerne have et veldefineret projekt, så vi kan komme ud og skaffe flere investorer, nævner hun.

Ambitionen er at skaffe omkring 100 millioner investorkroner til insektfoder-selskabet, der udvikler under navnet Enorm Biofactory.

Fødevarer er kun markedsføring
Da Lasse Hinrichsen etablerede Enorm, var det med fokus på at producere snackbars og knækbrød med insektmel samt ristede melorme. De produkter er nu kun en meget lille del af insektprojektet og er placeret i et selskab med navnet Enorm.

- Vi har ikke udviklet på fødevaredelen i lang tid, og vi har en meget, meget lille omsætning dér. Men vi fortsætter nok med at tilbyde de produkter - vi ser dem i dag mest som et markedsføringsorgan; de er jo med til at fortælle en god historie, siger Jane Lind Sam.

Melormene til fødevarerne blev oprindeligt købt i Holland, men nu kommer de fra den danske insektfarm Heimdal i Tarm.

Ny ventilation
Det seneste regnskab fra Enorms fødevareafdeling viser, at der i 2019 var et overskud på 49.000 kroner før skat. I 2018 var der et minus på 1,2 millioner.

Fabriksdelen Enorm Biofactory havde et 2019-underskud på 3,4 millioner kroner før skat.

- Det skyldes blandt andet, at vi har investeret i et nyt ventilationssystem. Det er et specielt system, som ikke lige er en hyldevare, påpeger Jane Lind Sam.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127