23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Sukker i årets danske vinhøst

Vinbønder må tilsætte for at hæve alkoholprocenten

Et meget vådt 2017 blev et dårligt vinår for danske vinavlere, og derfor må vinavlerne sætte sukker til årets vinproduktion.

Det skriver dr.dk.

På vingården Skærsøgaard nær Kolding har vinbonde Sven Moesgaard målt omkring 140 gram sukker per liter. Når det gærer, opnås der blot en alkoholprocent på 8.

Det er for lidt, og derfor bliver der tilsat sukker for at hæve procenten.

- I år har vi fået en ekstraordinær tilladelse til at øge alkoholprocenten ekstra, fordi vi har haft rigtigt dårligt vejr, siger Sven Moesgaard til DR.

På grund af det dårlige vejr i år har EU givet tilladelse til, at danske vinbønder hæver alkoholprocenten med 3 en halv procent. Ved hjælp af sukkertilsætning.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093