23948sdkhjf

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

De nuværende kunder er allerede irriterede over, at der ikke er nok
Vestjyderne hos Stauning Whisky vil efter den igangværende kæmpeudvidelse af destilleriet komme op i nærheden af at producere 900.000 liter whisky om året - og den mængde kunne man sælge alene i USA, mener den globale spirituskoncern Diageo, som er medejer af virksomheden.

Men indtil videre holder Stauning Whisky fast i, at højst 15 procent af den samlede produktion, som i 2017 var på cirka 70.000 liter, ryger til udlandet. Det skriver FødevareWatch.

- Lige nu er det sådan, at vi ikke har nok til Danmark alene. Og de, som køber dem her, bliver allerede nu irriterede over, vi ikke kan sælge dem mere, end vi kan. Så vi prøver meget klogt at disponere over vores flasker. Det betyder, at vi holder igen med udlandet, fortæller medejer Alex Munch til mediet.

Stauning Whisky er dog så småt begyndt at åbne for eksport til Tyskland, England, Norge og Sverige, og også Kina kan ifølge Alex Munch blive et spændende marked for vestjyderne, som har de allerstørste forventninger til det amerikanske marked. Ikke mindst fordi Stauning-folkene laver rye whisky, som oprindeligt er en amerikansk whisky-type.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094