23948sdkhjf

Arla vil nedbringe landmandens CO2-udledning

Arla bliver med sin nye miljøstrategi i Storbritannien landets første mejeriselskab, der også fokuserer på gårdenes udledning af CO2.
Tidligere i år offentliggjorde Arla UK en ambition om at nedbringe udledningen af CO2 med 34 procent i hele organisationen inden 2020. I forlængelse heraf er blikket nu rettet mod den første del af produktionskæden; landmændene. Her er der potentiale for at nedskære CO2 udledningen med 20 procent gennem et langsigtet miljøprogram for AFMP-landmændene.

Projektet, der løber af stablen i 2011, vil tilbyde alle 1400 medlemmer en CO2-gennemgang af deres landbrug. Ved siden af dette vil der blive afholdt mere end 250 workshops på gårdene for at guide landmændene gennem de områder, hvor der kan hentes miljømæssige gevinster, som eksempelvis ved fertilitetsforbedring, energieffektivisering og ernæringsgenanvendelse.

- Programmet er ikke alene godt for miljøet. Det er også god forretningssans, da det giver mange besparelser på omkostningerne i bedriften, siger Ash Amirahmadi, der er Senior Vice President for mælkeindkøb og ingredients

Arla har sammensat programmet i samarbejde med AFMP's miljøarbejdsgruppe og de eksterne landbrugskonsulenter Kite for at sikre et relevant, praktisk og attraktivt tilbud til medlemmerne.

Potentiale til flere penge i landmændenes lommer
Chris Hawkins, der er medlem af AFMP og sidder i miljøarbejdsgruppen, mener, at der er flere gode grunde til, at landmændene skal tilslutte sig programmet:

- Det lyder måske som en stor ting at bede om, men der er nogle gode argumenter for at deltage i møderne. De vil være relevante for alle medlemmer, da de fokuserer på det, vi allerede gør hver dag og prøver at få gjort rigtigt. Møderne vil give en viden, der vil føre til en reduktion i udledningen af CO2 fra vores gårde og en gevinst ved større effektivitet. At nedskære vores CO2-udledning og at putte penge i lommerne er et godt incitament, siger han.

Lars Dalsgaard, Supply Chain Director i Arla UK, er også en af dem, der har arbejdet for at få de britiske landmænd med på miljøstrategien:

- Dette projekt viser vores vilje til at gå forrest og omfavne de miljømæssige udfordringer, mejeriindustrien står over for, hele vejen gennem vores forsyningskæde. Sammen med annonceringen af, at vores nye mejeri i Aylesbury vil være CO2-neutralt, viser det tydeligt vores dedikation til at være Storbritanniens mest miljørigtige mælkeproducent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094