23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen på andejagt

Julen er højtid for ulovligt salg af importeret vin og fjerkræ. Fødevarestyrelsen holder derfor skarpt øje med de lidt for gode tilbud.
Fødevarer som er ulovligt importeret og dermed ikke kontrolleret efter de gældende regler, kan udgøre en sundhedsrisiko for både dyr og mennesker.

- Forbrugere der slår til i forventningen om at gøre en god julehandel, risikerer at købe importerede juleænder eller andet fjerkræ, der ikke har været omfattet at den lovpligtige dyrlægekontrol. Samtidig løber forbrugerne en risiko for, at de virksomheder der ikke registreret hos Fødevarestyrelsens og dermed ikke får jævnlige kontrolbesøg, ikke har styr på hverken hygiejne eller tilberedning, forklarer projektleder Sørine Quaade Møller fra Fødevarestyrelsen.

Hun opfodrer forbrugerne til at tænke sig om. Og til de virksomheder, der ønsker at sælge fødevarer og vin lyder rådet: - Sæt jer ind i reglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside og henvend jer herefter til en af Fødevarestyrelsens lokale fødevareregioner for at få papirarbejdet på plads – før Fødevarekontrollen rykker ud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158