23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Danmark halter bagefter på funktionelle fødevarer

Danske forbrugere er blandt Europas mest konservative, og derfor halter Danmark langt bagefter de øvrige europæiske lande i forhold til berigede og funktionelle fødevarer.

Sådan lød hovedbudskabet på en konference om funktionelle fødevarer, som Fødevareklubben og Teknologisk Institut i Århus stod bag i denne uge. Det skriver Børsen Fødevare-Sundhed i dag.

Eksperter fra forskning, producent- og detailled deltog på konferencen, hvis formål var at kaste lys over funktionelle fødevarer som redskab til at højne folkesundheden. I den forbindelse blev det nærliggende at analysere de danske forbrugeres holdning til sundhed generelt og den nye tendens med funktionelle fødevarer.

Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, mener at ord som »berigede« og »funktionelle fødevarer« ikke klinger i forbrugernes ører:

- Mange ved ikke, hvad det er – og for dem, der ved det, klinger det forkert,« sagde Klaus Jørgensen og tilføjede, at berigede og funktionelle fødevarer ikke er nøglen til at løse alverdens sundhedsproblemer – men kan være en del af løsningen.

Karin Frøidt, kvalitetschef i Coop Danmark A/S, fremhævede, at danskernes holdning til, at der ikke skal puttes noget i maden, som ikke hører hjemme dér, er meget indgroet – og, at det er nødvendigt, at en myndighed bakker op om en eventuel berigelse, hvis de danske forbrugere skal acceptere den.

På konferencerne stod det i hvert klart, at de store spillere på fødevaremarkedet er meget tilbageholdende i forhold til at forsyne det danske marked med funktionelle fødevarer, skriver avisen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.172