23948sdkhjf

Danmark halter bagefter på funktionelle fødevarer

Danske forbrugere er blandt Europas mest konservative, og derfor halter Danmark langt bagefter de øvrige europæiske lande i forhold til berigede og funktionelle fødevarer.
Sådan lød hovedbudskabet på en konference om funktionelle fødevarer, som Fødevareklubben og Teknologisk Institut i Århus stod bag i denne uge. Det skriver Børsen Fødevare-Sundhed i dag.

Eksperter fra forskning, producent- og detailled deltog på konferencen, hvis formål var at kaste lys over funktionelle fødevarer som redskab til at højne folkesundheden. I den forbindelse blev det nærliggende at analysere de danske forbrugeres holdning til sundhed generelt og den nye tendens med funktionelle fødevarer.

Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, mener at ord som »berigede« og »funktionelle fødevarer« ikke klinger i forbrugernes ører:

- Mange ved ikke, hvad det er – og for dem, der ved det, klinger det forkert,« sagde Klaus Jørgensen og tilføjede, at berigede og funktionelle fødevarer ikke er nøglen til at løse alverdens sundhedsproblemer – men kan være en del af løsningen.

Karin Frøidt, kvalitetschef i Coop Danmark A/S, fremhævede, at danskernes holdning til, at der ikke skal puttes noget i maden, som ikke hører hjemme dér, er meget indgroet – og, at det er nødvendigt, at en myndighed bakker op om en eventuel berigelse, hvis de danske forbrugere skal acceptere den.

På konferencerne stod det i hvert klart, at de store spillere på fødevaremarkedet er meget tilbageholdende i forhold til at forsyne det danske marked med funktionelle fødevarer, skriver avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094