23948sdkhjf

Forskere vil skaffe bedre mad på Mærsk-skibe

| Af redaktionen/lda | Tip redaktionen om en historie

Mærsk har inviteret Aalborg Universitet ombord for at forbedre madoplevelsen for de søfarende.

Når sømænd i dag stævner ud på verdenshavene, består menuen heldigvis af andet end rom og tørre beskøjter. Men der er plads til forbedring. Derfor har et hold kandidatstuderende fra Integrated Food Studies på Aalborg Universitet (AAU) sejlet med på Maersk Lines containerskibe for at analysere og forbedre madoplevelsen ombord.

Det skriver Aalborg Universitet på sin hjemmeside.

- Når man er om bord på et skib og er langt hjemmefra fylder måltidet virkelig meget. Derfor kontaktede vi Integrated Food Studies på Aalborg Universitet for at spørge, om de ville indgå i et samarbejde, udtaler Aslak Ross, chef for Marine Standards hos Maersk Line.

- Vi kunne se, at denne uddannelse havde et fokus på måltider og kvalitet, som passede til de udfordringer vi står med, tilføjer han.

Kompetencer i spil – til gavn for sømænd
Integrated Food Studies er en uddannelse på AAU i København, der bruger metoder fra design, sociologi og folkesundhedsvidenskab i en innovativ tilgang til fødevarer. Målet er at skabe løsninger på komplekse problemstillinger, og derfor har de studerende været begejstrede for samarbejdet med Maersk, hvor de kan arbejde på en rigtig case. 

- Det har været fascinerende at opleve, hvordan hele Mærsk-organisationen – det gælder lige fra hovedkvarteret på Esplanaden til kaptajnerne og den øvrige besætning – hundrede procent har bakket op om vores projekt, siger Jonas Tonndorff, en af de fire studerende i projektet. 

De studerende har sejlet med på to containerskibe i en uge. Igennem interviews med besætningen ombord på skibene har de analyseret måltiderne og vil nu komme med konkrete bud på tiltag, der kan forbedre madoplevelsen til søs.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

World Food Summit under en bæredygtig hat

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Food Festival får food-konkurrence

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.158