23948sdkhjf

Destilleri satser kun på gin

Her laves gin på gulerødder og toppe fra Fyn.

Destilleriet Stone Grange i Jonstrup i Nordsjælland med Henrik Elsner i spidsen satser nu udelukkende på gin.

Tidligere har der været produceret både rød- og hvidvin samt gin på Stone Grange, men i 2016 lagde Henrik Elsner produktionen helt om – og i dag produceres kun hans fire ginvarianter, der alle går under navnet Elg Gin (Henrik Elsners kælenavn var i universitetstiden Elgen, red.)

Det skriver Helsingør Dagblad.

Det særlige ved lige netop Henrik Elsners gin er at ét bær, ét krydderi og én grøntsag går igen i alle fire typer gin. Det drejer sig om enebær, koriander og gulerødder fra Fyn.

- I løbet af de seneste årtier er der dukket et væld af mystiske ginvarianter op, som er baseret på et hav af urter og bær, og det betyder, at de smager af noget helt andet end den oprindelige gin, hvor enebær var den dominerende smag, siger Henrik Elsner.

Han fortæller om sit valg af urter og grønt, at guleroden, der er en forholdsvis ny spiller i ginsammenhænge, fungerer fantastisk sammen med enebær og koriander. I år har Henrik Elsner også udgivet en særlig julegin, der er baseret på gulerodstoppe.

Henrik Elsner producerer og sælger 25.000 liter af sine fire ginvarianter om året – og han håber snart at kunne øge produktionen, hvis altså myndighederne giver deres velsignelse til projektet. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093