23948sdkhjf

Dansk destilleri får pludselig succes i Storbritannien

Ginens moderland er som bekendt England. Så at få en udmærkelse for månedens gin er noget af et klap på skulderen.

Det er lige præcis, hvad der er sket for det danske destilleri Thornæs Destilleri fra nordsjællandske Kagerup.

Deres Mad Owl Gin har vundet prisen som 'Gin of the Month' fra Craft Gin Club, der er en klub for gin-entusiaster, der får tilsendt gin på abonnement - og i november er det altså en gin fra Thornæs Destilleri, som medlemmerne kan glæde sig til at tage hul på.

Hos Craft Gin Club blev de hurtigt interesserede i Mad Owl Gin, da de smagte en prøve.

- Danmark har for længst markeret sig internationalt inden for gastronomi og kultur. Vi fik nogle ginprøver sendt over fra Thornæs Destilleri og fandt smagen så interessant, at vi gerne ville smage noget mere. Vi valgte hurtigt at inkludere Mad Owl Gin som vores “Gin of the Month” for november. Torben (grundlægger og ejer Torben Thornæs Andersen, red.) gik oven i købet med til at lave en speciel udgave til vores medlemmer - og resultatet er blevet helt fantastisk, siger medgrundlægger af Craft Gin Club, John Burke, i en pressemeddelelse.

To mand til kæmpeordre

Den store ordre er selvsagt også en god forretning for det lille destilleri, for 104.000 medlemmer har fået en Mad Owl Gin - endda i en til formålet specialproduceret udgave - tilsendt.

Og håbet er, at endnu flere vil få øjnene op for Thornæs Destilleri. For mandag aften bliver månedens gin præsenteret i en live-video på ginklubbens Facebook-side, der har 670.000 følgere.

Torben Thornæs Andersen afventer at se, hvordan ginen bliver modtaget i England, men håber det kan udvide markedet. Dertil har han for nyligt landet en endnu ikke offentliggjort ordre i Danmark, der skal sikre distribution i hele landet, mens et indtog på det tyske marked også er i overvejelserne.

- Forhåbentlig bliver det en succes, som vi kan bygger videre på. Da vi fik ordren skulle vi pludseligt løbe stærkt, og vi producerede leverancen på de 104.000 flasker to mand på 20 dage. Det var hårdt arbejde, men nu ved vi, at det kan lade sig gøre, så hvis en lignende mulighed dukker op en anden gang, vil vi bestemt forsøge at gribe den. Nu ved vi jo, at det kan lade sig gøre, slutter Torben Thornæs Andersen.

Thornæs Destilleri blev grundlagt i 2018 af Torben Thornæs Andersen, og producerer ud over gin også snaps, æblebrændevin og single malt whiskey.

Thornæs Destilleri ApS
tusinde kr. 2019/2020 2018/2019
Bruttofortjeneste 530 -61
Resultat af primær drift 246 -73
Resultat før skat 245 -74
Årets resultat 191 -58
Balancesum 1974 1040
Egenkapital 1565 608
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109