23948sdkhjf

Slikgrossist dømt for omfattende snyd

Dømt til at betale over 10 millioner kroner i bøde for unddragelse af chokoladeafgifter og moms
En betaling på godt 10 millioner kroner i erstatning og bøde. Samt et år og ni måneders betinget fængsel med samfundstjeneste og prøvetid. Det er en tidligere slikgrossist blevet idømt i en sag om fusk med slik, skriver Fagbladet 3F.

46-årige Peter Blædel Frederiksen blev dømt for at have unddraget statskassen over seks millioner kroner i moms samt afgifter for godt 179 ton slik og chokolade. Unddragelsen skete fra slutningen af januar 2012 til slutningen af januar 2013.

Anklageren i sagen, specialanklager ved Nordsjællands Politi Martin Broms, havde krævet to års fængsel til den dømte.

- Politiet har fokus på sager om chokoladeafgifter, og staten taber millioner af kroner hvert år. Så jeg er selvfølgelig tilfreds med, at endnu en aktør er blevet dømt for unddragelse af et betydeligt millionbeløb, siger Martin Broms efter domsafsigelsen til Fagbladet 3F.

- Jeg er tilfreds med straffen til den dømte, når man tager hensyn til unddragelsens størrelse og den formildende omstændighed, at der har været en lang sagsbehandlingstid, siger specialanklageren.

Den dømte, der er tidligere direktør og stifter af firmaet Dansk Slikkompagni, havde nægtet sig skyldig i alle de rejste anklager. Peter Blædel Frederiksen er ikke tidligere straffet.

Tysk selskab
i retssagen var, hvorvidt det var den tidligere slikgrossist Hans-Jørgen Jessens danske eller tyske selskab, der havde solgt slik til firmaet Dansk Slikkompagni. Hvis slikket var blevet solgt fra et tysk selskab, skulle Dansk Slikkompagni betale afgifter. Hvis slikket var blevet solgt fra det danske selskab til Dansk Slikkompagni, så havde anklagemyndigheden ikke haft en sag.

Retten nåede frem til, at Peter Blædel Frederiksen ikke kunne være i tvivl om, at han havde handlet med det tyske selskab. Og den dømte kunne heller ikke være i tvivl om, at der ikke var afholdt chokoladeafgifter.

Under retssagen kom det frem, at Dansk Slikkompagni på intet tidspunkt betalte hverken moms eller afgifter for sliksalg. At der ikke findes nogen fakturaer på salget af slik fra Hans-Jørgen Jessen til Dansk Slikkompagni. Samt at pengene for Dansk Slikkompagnis salg af slik ikke gik ind på firmaets konto, men på en konto tilhørende Peter Blædel Frederiksens daværende byggefirma, skriver Fagbladet 3F.

Fagbladet har efter domsafsigelsen været i kontakt med den dømte. Peter Blædel Frederiksen oplyser, at han på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere dommen eller muligheden for at anke byrettens afgørelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078