23948sdkhjf

Konference sætter spot på den plantebaserede industri

Producenter, forskere og mange andre mødes i februar
Vil man gerne blive klogere på, hvordan plantebaserede stoffer med fordel kan anvendes i blandt andet fødevarer, er der gode muligheder på Axelborg i København 6. februar.

Da holder det såkaldte innovationskonsortium BioFactory en konference om den biobaserede industri. Ifølge arrangørerne kan man på konferencen få "et indblik i den mangfoldighed af viden, der findes om planteindholdsstoffer og deres funktionelle egenskaber, samt teknologier til optimeret produktion af råvaremateriale til den plantebaserede industri".

Innovationskonsortiet, som er støttet af Innovationsfonden med godt 13 millioner kroner,blev igangsat i 2014 for at bidrage til at skabe fremtidens biobaserede, grønne økonomi. Det skal ske gennem udvikling af en konkurrencedygtig og miljøvenlig produktion af plantebaserede, sundhedsfremmende værdistoffer til anvendelse i fødevarer, helsekost, naturmedicin og andre biologiske produkter.

Nu lakker konsortiet mod enden, og samarbejdet afsluttes med konferencen på Axelborg. Her vil konsortiepartnerne og en lang række andre repræsentanter for den biobaserede industri i Danmark samles og præsentere deres bud på, hvordan de mange muligheder i den grønne omstilling udnyttes bedst muligt.

Der vil være oplæg fra flere danske universiteter og Teknologisk Institut om den nyeste viden og teknologier, oplæg fra større og mindre virksomheder om kommerciel udnyttelse af planteindholdsstoffer samt oplæg om den økonomiske betydning af industrien og investeringsstrategier.

Konferencen slutter med en paneldebat mellem nøglepersoner fra forskning og industri.

Målgruppen er alle med interesse i udvikling af den plantebaserede industri - eksempelvis råvareproducenter, forarbejdningsvirksomheder, producenter, forbrugere, forskere, interesseorganisationer og investorer.

Se det fulde program her: Plantekonference



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141