23948sdkhjf

Dansk babymad får comeback i Danmark

Lovemade er tilbage med helt nyt sortiment
Indehaveren af babymadproducenten Lovemade, Silvia Wulff, nu igen klar til at forkæle danske babyer med økologisk mad.

Hendes første forsøg sluttede i 2014, hvor hun måtte erkende, at babymad på frost ikke et det helt store hit hos småbørnsforældre. Hun stoppede produktion og salg og udviklede en ny produktserie, som er helt frostfri - og efter at have opnået succes med den i Sverige, har hun nu indgået en aftale med Rema 1000 om, at kæden får den på hylderne i Danmark.

- Babymad på frost kom aldrig til at fungere optimalt. Dels på grund af, at produkterne lå i fryseren, hvor babyforældre ikke er, og dels på grund af, at produkterne ikke var convenient nok. Når baby er sulten, skal det gå hurtigt, siger Silvia Wulff til Food Supply.

I 2015 var hun klar til at lancere Lovemade version 2 i Sverige, hvor hun fik en aftale med supermarkedskæden ICA. Siden er Lovemade blevet lanceret i yderligere to supermarkedskæder og er nu at finde i cirka 800 butikker.

Store forventninger
- Markedet i Sverige er 10 gange større end Danmark, og jeg gik efter et første marked med så stort et potentiale som muligt. Jeg havde stor interesse fra ICA, som sidder på mere end 50 procent af det svenske marked, så valget var ikke så svært, påpeger Silvia Wulff.

Og nu er hun altså klar til at sende hele produktlinjen ud til også danske baby-forældre.

- Jeg har store forventninger til det danske salg. Jeg tror på en god lancering sammen med Rema 1000, og vi kan allerede fornemme, at der er stor interesse for Lovemade, selv om produkterne ikke engang er ude i butikkerne endnu, siger Silvia Wulff med henvisning til, at lanceringsdagen er på mandag.

Nordisk brand
Produktionen foregår i Skåne i Sverige i samarbejde med Orkla Foods.

- Jeg valgte Orkla Foods Sverige, fordi de har stor erfaring inden for netop babymad. Og fordi Orkla i Sverige kunne producere i den emballage, som jeg havde fået øje på via en eksisterende produktionslinje, som de havde. Der er kort vej til Skåne, så for mig var det ikke så vigtigt, om produktionen ligger i Danmark eller Sverige. Jeg ser Lovemade som et nordisk brand, fortæller Silvia Wulff, der stort set udelukkende bruger nordiske råvarer.

Alle Lovemades opskrifter er 100 procent økologiske, og de er udviklet af det danske kokketeam Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som er medejere af Lovemade.

De er ikke involveret i den daglige drift, som Silvia Wulff står for sammen med en enkelt medarbejder, der er placeret i Stockholm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082