23948sdkhjf

Han tester det, der rører ved fødevarer

Odder-firma har et af Danmarks nyeste laboratorier
Det er småt med danske laboratorier, der tester materialer, som kommer i kontakt med fødevarer - og ikke mindst derfor kastede den erfarne laboratoriemand Per Holst Hansen sig for halvanden år siden ind i en niche, som fra og med i år skulle kunne give ham en fast månedsløn som selvstændig.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Nu 53-årige Per Holst Hansen stiftede FCM Testing - forkortelsen står for Food Contact Materials - der med adresse i Odder ved Aarhus tilbyder test af og rådgivning om fødevarekontaktmaterialer.

- Jeg håber at have ramt en niche, hvor jeg kan hjælpe små og mellemstore virksomheder i markedet. Jeg kan godt lide at kunne hjælpe andre virksomheder med at få løst en opgave, hvor min viden og kompetencer kommer i spil, siger Per Holst Hansen til avisen.

Kompetencerne har han hentet via 20 års ansættelse i andre laboratorier, ikke mindst hos Eurofins og Teknologisk Institut.

Efter at have stiftet FCM Testing i 2016 har han brugt det første halvandet års tid på at bygge laboratoriet op fra bunden, lancere hjemmesiden fcmtesting.com og udarbejde en salgs- og markedsføringsstrategi. Og så selvfølgelig servicere de første kunder, som har produkter, emballage og maskindele, der er i direkte kontakt med fødevarer. Opgaverne har blandt andet drejet sig om test af nogle brugte ståltanke og en hasteopgave for en stor kæde, fordi en test af en the-kande var slået fejl i Kina, skriver Horsens Folkeblad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109