23948sdkhjf

Storkøkkener driver vækst i niche-firma

Skærpede hygiejnekrav ved forarbejdning af fødevarer sætter gang i ny produktion af insektnet.
Det er et stigende krav, at man afdækker vinduer med insektnet de steder, hvor man arbejder med forarbejdning af fødevarer. Det er eksempelvis blevet påbudt i alle patientkøkkener på regionshospitalet i Randers.

Den udvikling har givet Uffe Høgh blod på tanden, og han udvider nu sit firma B-Free i det midtjyske.

Etablerer egenproduktion
Uffe Høegh begyndte at handle med landbrugsvarer og insektnet for 10 år siden. I dag er virksomhedens aktiviteter samlet om nettene, som hentes hjem fra Nederlandene, Grækenland og Italien. Den midtjyske ejerleder har nu fundet ud af , at han kan opnå en markant kortere leveringstid ved at påbegynde egenproduktion af insektnettene herhjemme.

Derfor går Uffe Høegh nu i gang med at indrette lokaler til produktion af faste døre, indsats-rammer til vinduer og såkaldte plissé-vinduer i aluminium i Tørring Kær ved Havndal. De nye aktiviteter ventes at give en lille håndfuld nye jobs inden for de næste par år.

Bestyrelsen for LAG Randers har ydet et tilskud på halvdelen af de 596.000 kroner, som det koster at skabe de nødvendige rammer for produktionen.

Interessen hos private, der ønsker at sikre sig mod insekter udefra, er ligeledes voksende. B-Free er derfor gået i gang med at oprette et net af forhandlere i Sverige, og herefter følger Norge.Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125