23948sdkhjf

Gennembrud for antibiotikafrit kød

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danish Crown jubler over aftale med pålægsproducent

En af Tysklands største producenter af pålæg har torsdag offentliggjort, at den nu lancerer en serie baseret på dansk, såkaldt OUA-kød fra Danish Crown. OUA-kødet er kød fra grise opdrættet uden brug af antibiotika.

Det skete ved Grüne Woche-messen i Berlin, hvor familie-firmaet Reinert tiltrak sig stor opmærksomhed fra de tyske medier, fortæller Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Danmark og Danish Crown er gået forrest, når det handler om at nedbringe brugen af antibiotika. Vores markedsundersøgelser viser, at rigtig mange tyske forbrugere er bekymrede for antibiotikaresistens. Derfor lancerer vi en pålægsserie, hvor kødet kommer fra grise, der aldrig er behandlet med antibiotika, og samtidig opfordrer vi hele kødbranchen til at gå ind i en diskussion om, hvordan vi løser
de udfordringer, der er omkring antibiotika, sagde CEO Hans-Ewald Reinert ved præsentationen.

For godt tre år siden tog Danish Crown initiativ til et bornholmsk pilotprojekt, der skulle afklare, i hvilket omfang det er muligt at opdrætte grise uden brug af antibiotika uden at gå på kompromis med dyrevelfærden. Med en række ændringer af rutinerne i stalden har det vist sig, at over 60 procent af grisene klarer sig uden behandling med antibiotika, oplyser koncernen.

Turbo
Fra begyndelsen var der stor interesse for både produktionsformen og for kødet fra særligt USA. Danish Crown valgte derfor at sætte turbo på projektet. I 2017 blev der slagtet næsten 200.000 OUA-grise, men det har været en udfordring at få solgt alle dele af grisen.

- Det er et gennembrud for vores OUA-produktion, at Reinert skaber en produktserie på baggrund af råvarer fra Danish Crown. Det er en virksomhed, som sælger til alle de store dagligvarekæder i Tyskland, og det er aftaler som den her, der virkelig kan flytte noget fremadrettet, siger Jais Valeur, der er CEO i Danish Crown.

I Danmark er forbruget af antibiotika til grise reduceret med over 15 procent siden 2013. I Tyskland ser det helt anderledes ud. Her bruges der ifølge Danish Crown over dobbelt så meget antibiotika som i Danmark.

Reinert forventer at have den nye produktserie på hylderne i de tyske supermarkeder først på sommeren.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Helle Brøcher
hej. Jeg er klinisk diætist og har egen diætistklinik. Her møder jeg bl.a. mennesker som er allergiske over for penicillin, og derfor må undgå kød og mejeriprodukter fra konventionelt opdrættede dyr. Kan det antibiotikafri pålæg købes i Danmark? Hvad skal forbrugeren kigge efter på pakken? Hvor kan pålægget købes? Mange hilsner Helle Brøcher, klinisk diætist, diætistklinikken Min Diætist i Aalborg

Søren Riber
Sjov overskrift...

Jeg håber da, at alt kød i Danmark (og EU generelt) er antibiotikafrit - uanset opdrætsmetode.
Humlen i konceptet er jo, at der er tale om grise, der ikke har modtaget antibiotika overhovedet i løbet af deres opvækst. Bl.a. for at mindske risikoen for resistens, og hvor der via øget fokus på foderkvalitet og vomomsætning sker en alternativ/naturlig styrkelse af grisens immunforsvar.
Så vidt jeg husker, er det ikke hele kuldet, der går fra. Men grise, der har brug for medicinering, isoleres efterfølgende sammen med øvrige "almindeligt" opdrættede grise (hvorfra kødet også skal være fri for antibiotika ved slagtning).

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skare vil udvide sin kødfabrik

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Carlsberg-kontor ransaget

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Se video: Fiberlaser med FlyCut fra ADIGE - effektivt, besparende og bruge...

Transair Rørsystemer

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Send til en kollega

0.342